Kisméretű, fali és álló tárolók

 • Kényelem a fürdőszobában is

  Villanybojlerek akár 85°C -os víz tárolása kis energiaráfordítással, 5-től 1000 literes kivitelig.

  Első osztályú melegvíz komfort

  Nagyobb mennyiségű melegvízre van szüksége? Készülékeink kis energiaráfordítással tárolják Önnek az akár 85°C-os melegvizet. Igényeihez mérten választhat 5-1000 literes bojlereink közül. A konyhában és a fürdőszobában szükséges melegvíz folyamatos biztosítása az Ön kényelmét szolgálja, legyen szó családi vagy társasházról. Élvezze a kényelmet első osztályú termékekkel!

  Tárolós vízmelegítő típusok

  Gyakran ismételt kérdések

  Mekkora villanybojlert válasszak?

  Bojler választásakor a legfontosabb szempont a készülék űrtartalma. Egy átlagos ember naponta kb. 50 liter vizet használ el, ezt érdemes figyelembe venni a választáskor. Bojlerválasztással kapcsolatos további hasznos információkat itt olvashat.
  Kínálatunkban találhatóak kisméretű, falra szerelhető és padlóra állítható bojlerek egyaránt.

  Mit kell tudni a villanybojlerről?

  Nagy, napi több száz literes melegvízigény esetén legjobb megoldás a 200-1000 literes villanybojlerek használata. A bojlerek a forró vizet a kívánt hőmérsékleten tartják 35°C és 82°C között.

  A STIEBEL ELTRON készülékei zománcozott acélból készültek, korróziógátló rúddal és elektromos fűtőperemmel vannak felszerelve. A hőveszteség alacsonyan tartása érdekében a bojlert plusz hőszigetelő réteggel látjuk el. A készülék helyét úgy érdemes megválasztani, hogy azokat a pontokat, ahol gyakran kis mennyiségű melegvízre van szükség, egy rövid melegvíz csövön keresztül be lehessen kötni.
  Ha a tartály méretének meghatározásakor határértékek merülnek fel, mindig ajánlott a nagyobbat választani. Azok a villanybojlerek, amelyekbe egy kiegészítő hőcserélő is be van építve, különösen alkalmasak olyan épületekben, ahol a központi fűtés kazánnal biztosított.

  Milyen típusai vannak a villanybojlernek?

  Megkülönböztetünk nyomás nélküli és nyomásálló villanybojlereket.

  • A nyomás nélküli bojlerek egyetlen csap ellátására alkalmasak és csak nyomásmentes szerelvénnyel működtethetők. Ezeket a készülékeket családi házakba, lakóépületekbe, sportlétesítményekben vagy nagyüzemi konyhákba ajánljuk.

  • A nyomásálló bojlerek egy vagy több csapot is elláthatnak és szabványos nyomáscsatlakozóval működtethetők. Leggyakrabban szállodák, kollégiumok melegvízellátását biztosítják ezekkel a készülékekkel.

  • A falra szerelhető tartályok több vizet képesek tárolni, és általában a fürdőszobában, a kád fölött helyezik el őket.

  • A szabadon álló tartályok még nagyobb tárolótérfogattal rendelkeznek, és akár 1000 liter melegvizet is képesek tárolni. Ez lehetővé teszi egész lakóházak fűtési rendszertől független melegvíz-ellátását.

  A villanybojler közös jellemzője, hogy kevés készenléti energiával tárolják a melegvizet, így bármikor nagy mennyiségű melegvíz áll az Ön rendelkezésére.

  Hogyan működik a villanybojler?

  A klasszikus villanybojler egy fűtőszál segítségével melegíti fel a vizet. Ez általában egy cső alakú fűtőelem, amit úgy kell elképzelni, mint a vízforraló fűtőszálát. A készülék az energiát felmelegített víz formájában tárolja. A használati víz az előzetesen beállított célhőmérsékletre melegszik, ami akár 85 °C-os is lehet. Ennek eredményeképpen nagyon nagy mennyiségű kevert víz áll rendelkezésre zuhanyozáshoz, fürdéshez vagy bármilyen egyéb célra. (Kevert víz alatt kb. 40 °C-os melegvizet értünk.) A melegvíz felhasználása után a bojler az üzemmódtól függően közvetlenül (egykörös üzem) vagy éjszaka, (kétkörös üzem) kedvezőbb körülmények között újabb adag vizet melegít a kívánt hőmérsékletre.

  Csatlakozzon a STIEBEL ELTRON partner portálhoz!

  A STIEBEL ELTRON üzleti partnereként hozzáférhet aktuális árlistánkhoz, termékeink műszaki dokumentumaihoz, műszaki rajzokhoz, digitális eszközökhöz. Ezen felül információt kaphat marketing tevékenységeinkről, marketing eszközökről, valamint online vagy személyes képzéseinkről.