Kisméretű, fali és álló tárolók

 • Villanybojler a kényelemért

  A STIEBEL ELTRON villanybojler akár 85°C-os víz tárolására is alkalmas, minimális energiaráfordítással. Válasszon 5-től 1000 literes kivitelig.

  Villanybojler a melegvíz nyújtotta komfortzérzetért

  Nagyobb mennyiségű melegvízre van szüksége? A STIEBEL ELTRON villanybojlerek kis energiaráfordítással tárolják Önnek az akár 85°C-os melegvizet. Igényeihez mérten választhat 5-1000 literes villanybojlereink közül. A konyhában és a fürdőszobában szükséges melegvíz folyamatos biztosítása az Ön kényelmét szolgálja, legyen szó családi vagy társasházról. Élvezze a kényelmet első osztályú termékekkel!

  Milyen előnyökkel jár a villanybojler?

  Mivel általában a fogyasztási hely közelében kerül elhelyezésre a csőrendszerben keletkező hőveszteség a minimálisra csökkenthető. Ezeket a készülékeket beltéren használják, a külső környezeti hatásoktól védett helyiségekben, így tovább csökken a hőveszteség, és a készülékek élettartama is jelentősen megnő.

  Egyes villanybojlerek hozzákapcsolhatóak pl. szolár rendszerhez, vagy más megújuló energiát hasznosító készülékekhez. Ezzel jobban kímélhetjük a környezetet, nem beszélve a megoldás anyagi előnyeiről is.

  A villanybojler mindezek mellett egyszerűbb és olcsóbb, mint a gázbojler, nem függ a gáz bevezetésétől és nincs hatósági engedélyhez kötve. Mivel a villanybojler felépítése egyszerű, ezért az ára is igen kedvező lehet. Bár léteznek ma már olyan modellek is, amelyek számos extrát tartalmaznak.

  Tárolós vízmelegítő típusok - Villanybojlerek

  Hasznos tippek villanybojlert használóknak

  A háztartásokban található elektromos árammal működő vízmelegítők alapvetően két csoportra oszthatóak. Az átfolyós vízmelegítő főleg helyi melegvíz előállítására készült berendezés, kisebb mennyiségű vízigény esetén ajánlott.

  A tárolós vízmelegítők, bojlerek pedig 30-200 literesek, általában családi házak, lakások teljes melegvíz igényének kielégítéséhez alkalmazzák.

  Mind a két típus megtalálható a STIEBEL ELTRON kínálatában, amit ide kattintva tekinthet meg.

  • Hányszor szükséges a villanybojler időszakos karbantartása?

   Rendeltetésszerű használat mellett két évente ajánlott a villanybojlert karbantartani szakember segítségével.

  • Ha a villanybojler belsejéből vízszivárgást vagy egyéb rendellenességet észlelünk:

   Ezek a berendezések úgy lettek kialakítva, hogy szerkezetileg hosszú időn keresztül ne igényeljenek javítást, azonban ha mindezek ellenére előfordul rendellenesség azonnal kapcsoljuk le az elektromos hálózatról, vízhálózatról és hívjunk szakembert.

  • Ne használja a vízmelegítőt maximális Celsius fokon

   A bojlerben lévő víz maximális hőmérséklete 70 Celsius fok, a szabályozó tűrése ±5°C. Ilyenkor vízkövesedik a leggyorsabban, az áramfogyasztás pedig sokszorosára nőhet, a legideálsabb a 60-65 Celsius fok, ez elég forró, ahhoz, hogy hideg vízzel lehessen keverni.

  • Mekkora villanybojlerre van szükségem?

   Általában egy főre naponta 40-50 liter melegvízzel kell számolni, egy négytagú család melegvíz igénye 120-150 literes tartállyal elégíthető ki.

   

  A villanybojler bekötése

  A 30 literes vagy annál nagyobb készülékeket, csak állandó bekötéssel lehet az áramkörre kapcsolni, vagyis ilyen esetekben a konnektorba kötés nem engedélyezett. Vásárlás előtt érdemes számolni azzal, várhatóan mennyi meleg vízre van szüksége a családnak, ugyanis ez nagyban meghatározza a villanybojler kapacitását.

  Ha a 45°C-os meleg vizet vesszük figyelembe, akkor az átlagos mértékű fogyasztás körülbelül 40-50 litert jelent személyenként. Egy 80-120 literes készülék egy 3-4 tagú család melegvíz ellátását képes kielégíteni.

  Tekintse meg termékeinket IDE kattintva!

  Gyakran ismételt kérdések

  Mekkora villanybojlert válasszak?

  Villanybojler választásakor a legfontosabb szempont a készülék űrtartalma. Egy átlagos ember naponta kb. 50 liter vizet használ el, ezt érdemes figyelembe venni a választáskor. Villanybojlerválasztással kapcsolatos további hasznos információkat itt olvashat.
  Kínálatunkban találhatóak kisméretű, falra szerelhető és padlóra állítható bojlerek egyaránt.

  Mit kell tudni a villanybojlerről?

  Nagy, napi több száz literes melegvízigény esetén legjobb megoldás a 200-1000 literes villanybojlerek használata. A bojlerek a forró vizet a kívánt hőmérsékleten tartják 35°C és 82°C között.

  A STIEBEL ELTRON készülékei zománcozott acélból készültek, korróziógátló rúddal és elektromos fűtőperemmel vannak felszerelve. A hőveszteség alacsonyan tartása érdekében a bojlert plusz hőszigetelő réteggel látjuk el. A készülék helyét úgy érdemes megválasztani, hogy azokat a pontokat, ahol gyakran kis mennyiségű melegvízre van szükség, egy rövid melegvíz csövön keresztül be lehessen kötni.
  Ha a tartály méretének meghatározásakor határértékek merülnek fel, mindig ajánlott a nagyobbat választani. Azok a villanybojlerek, amelyekbe egy kiegészítő hőcserélő is be van építve, különösen alkalmasak olyan épületekben, ahol a központi fűtés kazánnal biztosított.

  Milyen típusai vannak a villanybojlernek?

  Megkülönböztetünk nyomás nélküli és nyomásálló villanybojlereket.

  • A nyomás nélküli villanybojlerek egyetlen csap ellátására alkalmasak és csak nyomásmentes szerelvénnyel működtethetők. Ezeket a készülékeket családi házakba, lakóépületekbe, sportlétesítményekben vagy nagyüzemi konyhákba ajánljuk.

  • A nyomásálló villanybojlerek egy vagy több csapot is elláthatnak és szabványos nyomáscsatlakozóval működtethetők. Leggyakrabban szállodák, kollégiumok melegvízellátását biztosítják ezekkel a készülékekkel.

  • A falra szerelhető tartályok több vizet képesek tárolni, és általában a fürdőszobában, a kád fölött helyezik el őket.

  • A szabadon álló tartályok még nagyobb tárolótérfogattal rendelkeznek, és akár 1000 liter melegvizet is képesek tárolni. Ez lehetővé teszi egész lakóházak fűtési rendszertől független melegvíz-ellátását.

  A villanybojler közös jellemzője, hogy kevés készenléti energiával tárolják a melegvizet, így bármikor nagy mennyiségű melegvíz áll az Ön rendelkezésére.

  Hogyan működik a villanybojler?

  A klasszikus villanybojler egy fűtőszál segítségével melegíti fel a vizet. Ez általában egy cső alakú fűtőelem, amit úgy kell elképzelni, mint a vízforraló fűtőszálát. A készülék az energiát felmelegített víz formájában tárolja. A használati víz az előzetesen beállított célhőmérsékletre melegszik, ami akár 85 °C-os is lehet. Ennek eredményeképpen nagyon nagy mennyiségű kevert víz áll rendelkezésre zuhanyozáshoz, fürdéshez vagy bármilyen egyéb célra. (Kevert víz alatt kb. 40 °C-os melegvizet értünk.) A melegvíz felhasználása után a bojler az üzemmódtól függően közvetlenül (egykörös üzem) vagy éjszaka, (kétkörös üzem) kedvezőbb körülmények között újabb adag vizet melegít a kívánt hőmérsékletre.

  Mi is a villanybojler?

  Az elektromos árammal történő vízmelegítés már az 1800-as évektől érdekelte az embereket, amikor Németországban kezdtek kísérletezni az ilyen rendszerek kialakításával. Magyarországon az 1960-as években terjedt el a villanybojler és a mai napig igen népszerűek ezek a megoldások. A technikai fejlődés során több irány alakult ki, így megkülönböztetünk átfolyós vízmelegítőt és tárolós vízmelegítőt, a bennük lévő nyomás szerint pedig lehet nyitott vagy zárt.

  Milyen kérdéseket érdemes átgondolni villanybojler vásárlásakor?

  Vásárlás előtt érdemes több dolgot is átgondolni, mielőtt valóban beépítésre kerülne a villanybojlerünk.

  1. Mekkora helyen és hol fogjuk felszerelni a bojlert?

  2. Milyen formájú és méretű bojlert tudunk felszerelni?

  3. Egy vagy több vízvételi hely egyidejű kiszolgálásáról szeretnénk gondoskodni?

  4. Milyen élettartalomra számíthatunk?

  5. Milyen költségei lesznek az időszakos karbantartásoknak?

  6. Biztosított-e az anyagellátás és szervizháttér a villanybojlerhez?

  PSH 200 Classic villanybojler

  A STIEBEL ELTRON kínálatában megtalálható PSH 200 Classic villanybojler tökéletes melegvíz ellátást biztosít egy 4-5 tagú család számára.

  • Hidraulikus vezérlés

  • Kiváló hőszigetelés

  • Fokozatmentes hőmérséklet beállítás

  • Fagyvédelem

  • Kijelző a hőmérséklet alakulásának ellenőrzésére

  Csatlakozzon a STIEBEL ELTRON partner portálhoz!

  A STIEBEL ELTRON üzleti partnereként hozzáférhet aktuális árlistánkhoz, termékeink műszaki dokumentumaihoz, műszaki rajzokhoz, digitális eszközökhöz. Ezen felül információt kaphat marketing tevékenységeinkről, marketing eszközökről, valamint online vagy személyes képzéseinkről.