Szellőztetés

 • Szellőztető rendszerek

  Ellenőrzött szellőztetés

  Legyen mindig egészséges és tiszta levegő otthonában! A STIEBEL ELTRON központi és decentralizált, lakások szellőztetésére szolgáló kompakt szellőzőrendszerei mindig kompromisszumok nélküli levegőminőséget kínálnak, maximális hatékonysággal.

  Minden 34 termék megjelenítése

  Hővisszanyerő szellőztető rendszerek

  Miért fontos a szellőztetés?

  A modern épületszigetelések igazán költséghatékonyak, hiszen szinte nullára csökkentik a hőenergia-veszteséget, azonban hátulütőjük, hogy akadályozzák a természetes levegőcserét, rossz közérzetet okozva ezzel a helyiségben tartózkodóknak. Erre a problémára kínál megoldást a STIEBEL ELTRON szellőztető berendezéseivel.

  Energiahatékonyság

  Az épületek hőveszteségének jelentős része a szellőztetés során keletkezik. Ezen hőveszteség csökkentésére szolgálnak a STIEBEL ELTRON szellőztető berendezései. A megoldás lényege, hogy egy ventilátor segítségével folyamatosan friss, oxigéndús külső levegő jut a helyiségbe, míg ezzel egyidőben egy másik ventilátor elszívja az elhasznált levegőt. A két légmennyiség a készülékben elhelyezett jó hatásfokú hőcserélőn keresztül átadja egymásnak a hőt, így a helyiségbe érkező levegő felmelegszik a fűtési üzemben, melynek köszönhetően a -15°C-os hideg levegő akár a +16°C-ot is elérheti. Egyértelmű, hogy a +16°C-os levegőt a +21°C-os szobahőmérsékletre felmelegíteni sokkal kisebb energiát igényel, mintha természetes szellőztetéssel a nyitott ablakon beáramló -15°C-os léghőmérsékletet kellene újra felfűtenünk. Egy jó minőségű hőcserélő esetén a filtrációs veszteség 20%-ra csökkenhet, azaz a filtrációs hőigény 80%-át megspórolhatjuk, ami a teljes fűtési költségekre vonatkoztatva egy ma épülő ház esetében 40%-os fűtési költség csökkenést jelent!

  Azt is meg kell jegyezni, hogy az energiahatékonyság növelése érdekében már az Európai Unió több országában kötelezővé tették az ilyen típusú berendezések beépítését új építésű lakóingatlanok esetében, így az is előfordulhat, hogy hazánkban is néhány év múlva kötelezővé teszik.

  Komfort

  Természetesen a komfort szemléletű megközelítést nem lehet számszerűsíteni, márpedig az egészség, a jó közérzet fontosabb, mint az éves fűtési költségek csökkenése.

  Lássuk az előnyöket!

  • A szellőzőberendezés állandó, friss és oxigéndús levegőt biztosít.  Hatására az összes oxigénhiányos tünet megszűnik: levertség, kimerültség, fejfájás, stb. Javul az alvás minősége, frissen, kipihenten ébredünk.

  • A beépített szűrőknek köszönhetően a szmog, a szállópor és a pernye mennyisége jelentősen csökken. A folyamatos légcsere miatt a bent keletkező por nagy része is távozik, sokkal kevesebbet kell porszívózni.

  • A pollenek és allergének szűrése miatt megfelelő levegőminőség biztosítható allergiások, vagy levegővel szállított allergénekre érzékenyek számára.

  • A belső páraterhelések állandó elszívást kapnak, így nyáron szárazabb levegőt kapunk, mint szellőztetés nélküli helyiségek esetében.

  • Az állandó, lassú légmozgás miatt a penészedés esélye is jelentősen csökken.

  • Az elszívott levegő oldalon lévő CO2 és páraérzékelőkkel egy automatikus üzem valósítható meg: fürdés, zuhanyozás esetén érzékeli a páratartalom emelkedését, mely alapján automatikusan növeli a szellőző levegő mennyiséget; vagy a levegő minőség érzékelésével a lakásban/házban tartózkodókhoz igazítható a szellőzés intenzitása.

  • A rendszer kialakítása során a tartózkodási helyiségben (szobák, nappali) történik a befúvás; az alárendelt helyiségekben, fürdőkben és konyhában pedig az elszívás. (A helyiségek közötti ajtók nem zárhatnak teljesen, szabad nyílás pl. ajtórács vagy küszöb nélküli kialakítás szükséges a ház teljes átszellőzéséhez.) 

   

  Központi szellőztető berendezés beépített hőszivattyúval

  Ezek a kompakt készülékek alkalmasak lakások, családi házak fűtésére, hűtésére, használati melegvíz ellátására és köponti hővisszanyerős szellőztetésére. A készülékbe építve található egy levegő-víz hőszivattyú, egy kereszt-ellenáramú hőcserélővel rendelkező szellőztető berendezés, egy 235 l-es HMV tároló és egy vész-/pótfűtést biztosító elektromos fűtőbetét.

   

  További részletek a termékről

  Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető berendezés

  A decentralizált szellőztető berendezés beépíthető új épületek kialakításakor, de megfelel felújításokhoz is. Az intenzív szellőzést halk működés mellett valósítja meg, míg a jó levegőminőségről a könnyen cserélhető finompor és pollenszűrők gondoskodnak.

  További részletek a termékről

  Látogasson el YouTube csatornánkra, ahol számos videót talál a szellőztető berendezések telepítéséről és a szűrőcseréről.  

  YouTube csatorna megtekintése