Szellőzőberendezések

 • Szellőztető rendszer a friss levegőért!

  Ne mondjon le otthonában sem a friss levegőről, használja a STIEBEL ELTRON szellőztető rendszer egyikét! Készülékeink észrevétlenül, teljesen automatikusan gondoskodnak lakása szellőztetéséről.

  A friss levegő jóleső érzése

  Hagyja a szellőztetést készülékeinkre! Helyezze kényelmebe magát és élvezze a tiszta, friss levegőt kellemes hőmérséklet mellett. A STIEBEL ELTRON szellőztető rendszer gondoskodik róla, hogy fellélegezhessen.

  Az ablakok nyitogatása, a huzat és az enegiapazarlás már a múlté! Biztosítsa az épületek levegőcseréjét központi szellőztető rendszereink egyikével, amelyek észrevétlenül és teljesen automatikusan végzik dolgukat.

  Kérdése van szellőztető berendezéseinkkel kapcsolatban?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk!

  Szellőztető rendszer típusai

  Csatlakozzon a STIEBEL ELTRON partner portálhoz!

  A STIEBEL ELTRON üzleti partnereként hozzáférhet aktuális árlistánkhoz, termékeink műszaki dokumentumaihoz, műszaki rajzokhoz, digitális eszközökhöz. Ezen felül információt kaphat marketing tevékenységeinkről, marketing eszközökről, valamint online vagy személyes képzéseinkről.

  Hővisszanyerő szellőztető rendszer

  Miért fontos a szellőztetés?

  A modern épületszigetelések igazán költséghatékonyak, hiszen szinte nullára csökkentik a hőenergia-veszteséget, azonban hátulütőjük, hogy akadályozzák a természetes levegőcserét, rossz közérzetet okozva ezzel a helyiségben tartózkodóknak. Erre a problémára kínál megoldást a STIEBEL ELTRON szellőztető berendezéseivel.

  Energiahatékonyság

  Az épületek hőveszteségének jelentős része a szellőztetés során keletkezik. Ezen hőveszteség csökkentésére szolgálnak a STIEBEL ELTRON szellőztető berendezései. A megoldás lényege, hogy egy ventilátor segítségével folyamatosan friss, oxigéndús külső levegő jut a helyiségbe, míg ezzel egyidőben egy másik ventilátor elszívja az elhasznált levegőt. A két légmennyiség a készülékben elhelyezett jó hatásfokú hőcserélőn keresztül átadja egymásnak a hőt, így a helyiségbe érkező levegő felmelegszik a fűtési üzemben, melynek köszönhetően a -15°C-os hideg levegő akár a +16°C-ot is elérheti. Egyértelmű, hogy a +16°C-os levegőt a +21°C-os szobahőmérsékletre felmelegíteni sokkal kisebb energiát igényel, mintha természetes szellőztetéssel a nyitott ablakon beáramló -15°C-os léghőmérsékletet kellene újra felfűtenünk. Egy jó minőségű hőcserélő esetén a filtrációs veszteség 20%-ra csökkenhet, azaz a filtrációs hőigény 80%-át megspórolhatjuk, ami a teljes fűtési költségekre vonatkoztatva egy ma épülő ház esetében 40%-os fűtési költség csökkenést jelent!

  Az Európai Unió több országában már kötelezővé tették az ilyen típusú berendezések beépítését új építésű lakóingatlanok esetében.

  Komfort

  Természetesen a komfort szemléletű megközelítést nem lehet számszerűsíteni, márpedig az egészség, a jó közérzet fontosabb, mint az éves fűtési költségek csökkenése.

  Lássuk az előnyöket!

  • A szellőzőberendezés állandó, friss és oxigéndús levegőt biztosít.  Hatására az összes oxigénhiányos tünet megszűnik: levertség, kimerültség, fejfájás, stb. Javul az alvás minősége, frissen, kipihenten ébredünk.

  • A beépített szűrőknek köszönhetően a szmog, a szállópor és a pernye mennyisége jelentősen csökken. A folyamatos légcsere miatt a bent keletkező por nagy része is távozik, sokkal kevesebbet kell porszívózni.

  • A pollenek és allergének szűrése miatt megfelelő levegőminőség biztosítható allergiások, vagy levegővel szállított allergénekre érzékenyek számára.

  • A belső páraterhelések állandó elszívást kapnak, így szárazabb levegőt kapunk, mint szellőztetés nélküli helyiségek esetében.

  • Az állandó, lassú légmozgás miatt a penészedés esélye is jelentősen csökken.

  • Az elszívott levegő oldalon lévő CO2 és páraérzékelőkkel egy automatikus üzem valósítható meg: fürdés, zuhanyozás esetén érzékeli a páratartalom emelkedését, mely alapján automatikusan növeli a szellőző levegő mennyiséget; vagy a levegő minőség érzékelésével a lakásban/házban tartózkodókhoz igazítható a szellőzés intenzitása.

  • A rendszer kialakítása során a tartózkodási helyiségben (szobák, nappali) történik a befúvás; az alárendelt helyiségekben, fürdőkben és konyhában pedig az elszívás. (A helyiségek közötti ajtók nem zárhatnak teljesen, szabad nyílás pl. ajtórács vagy küszöb nélküli kialakítás szükséges a ház teljes átszellőzéséhez.) 

   

  Látogasson el YouTube csatornánkra, ahol számos videót talál a szellőztető berendezések telepítéséről és a szűrőcseréről.  

  YouTube csatorna megtekintése