Rendszertároló

 • Puffer- és melegvíz-tárolók

  Készülékeink biztosítják, hogy a megújuló energiaforrások révén előállított hő és melegvíz akkor álljon rendelkezésre, amikor Önnek arra szüksége van.

  Növelje a hőfelhasználás hatékonyságát

  Megújuló energiaforrásokból nyert fűtési hő vagy melegvíz előállítása esetén hőtárolóra is szüksége lesz, hiszen ezeket nem csak akkor használja, amikor azok keletkeznek. Tárolóink elraktározzák Önnek a hőt, hogy mindig legyen elegendő melegvíz a konyhában vagy a fürdőben, amikor arra éppen szüksége van. A fűtési rendszer puffertárolóval való kiegészítése is hasznos lehet.

  A felhasználás és helyszükséglet függvényében kínáljuk Önnek a megfelelő tárolókat. Kombinálja hőszivattyújával vagy szolár rendszerrel.

  Kérdése van melegvíz-tárolóinkkal kapcsolatban?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk!

  Puffer- és melegvíztároló típusok

  Csatlakozzon a STIEBEL ELTRON partner portálhoz!

  A STIEBEL ELTRON üzleti partnereként hozzáférhet aktuális árlistánkhoz, termékeink műszaki dokumentumaihoz, műszaki rajzokhoz, digitális eszközökhöz. Ezen felül információt kaphat marketing tevékenységeinkről, marketing eszközökről, valamint online vagy személyes képzéseinkről.

  Hőtároló kisokos

  Típusai:

  • Puffertároló: Puffertárolókat leggyakrabban szolár vagy hőszivattyús rendszerekkel együtt alkalmaznak. Ezek biztosítják a környezetből kinyert hőenergia tárolását, közvetlenül a fűtési rendszerhez kapcsolódnak. A puffertárolók órákig vagy akár egy napig tárolják a korábban előállított forró vizet, így a megtermelt hő nem veszik kárba, a hőtermelőnek ritkábban kell dolgoznia.
   A STIEBEL ELTRON puffertárolók falra vagy padlóra szerelhető egységek, 100 és 1500 liter közötti tárolókapacitással.
  • Használati melegvíz-tároló: A hőtárolók ezen típusa meleg ivóvíz tárolására alkalmas, rendszerint hőszigetelt, és közvetlenül vagy közvetve melegíti fel hőtermelő egység. A maximális hőmérséklete 90 °C.
   A STIEBEL ELTRON használati melegvíz tárolói acélból készült, kiváló minőségű, zománcozott, 150-1000 literes tárolóedények.
  • Integrált tárolótartály: A beépített tárolótartály, egy használati melegvíz-tároló és egy fűtési csatlakozó kombinációja. A típustól függően egy puffertároló tartály is tartozik hozzá. Az integrált hidraulikus alkatrészek egyszerűsített rendszerintegrációt tesznek lehetővé. Szabadon álló egységként helytakarékosan is beépíthető.
  • Átfolyós vízmelegítő: Ez a készülék decentralizált melegvíz-ellátást biztosít a fürdőszobában vagy a konyhában. A hőtároló jó szigetelése itt is kulcsfontosságú.
   A STIEBEL ELTRON modelljei egyszerre két funkciót egyesítenek: Puffertárolás és használati melegvíz-készítés az átfolyásos elv alapján. A tárolási térfogat 600 és 1500 liter között mozog.

  Mire figyeljen hőtároló választáskor?

   

  1. Vegye figyelembe, hogy honnan származik a tárolásra szánt hő! A legtöbb rendszertároló tartályt hőszivattyúval kombinálva tervezték. Vannak azonban olyan modellek is, amelyek szükség esetén olaj- vagy gázfűtéssel együtt is használhatóak.

  2. Az igényeknek megfelelő méretet válasszon! A hőtároló tartály mérete döntően befolyásolja annak hatékonyságát. Túl kicsi modell esetén a gyakori működésnek köszönhetően jelentős energiaigénnyel számolhatunk, míg a túl nagy készülék feleslegesen növeli a készenléti energiaveszteséget.

  3. A leghatékonyabb működés érdekében kombinálja a puffert és a használati melegvíz-tárolót! Helyhiány esetén válasszon STIEBEL ELTRON integrált megoldásai közül!

  4. Kérjen segítséget szakembereinktől! Nem kell egyedül döntenie, hogy melyik hőszivattyú és a hozzá tartozó tárolótartály felel meg leginkább az Ön igényeinek.