Átfolyós vízmelegítő vagy tárolós vízmelegítő? Melyiket válasszam?

A lakóhelytől függetlenül minden háztartásban szükség van használati melegvíz előállítására. Ezért gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen típusú vízmelegítőt érdemes választani, legyen szó új épületről vagy utólagos beszerelésről.

A vízmelegítők két nagy csoportját különböztetjük meg: az átfolyós és a tárolós készülékeket. Ezek a készülékek nagyban eltérnek egymástól, és különböző előnyöket és alkalmazási lehetőségeket biztosítanak számunkra. A készülékek elektromos teljesítménye és űrtartalma is befolyásolja a választást, így fontos szempont az adott háztartás igényeihez és lehetőségeihez igazítva választani.

Milyen erős bojler szükséges?

A bojlerek teljesítménye általában wattban (W) mérhető, és meghatározza, hogy a bojler mennyi idő alatt tudja felmelegíteni a vízmennyiséget a kívánt hőmérsékletre. A nagyobb teljesítményű bojlerek általában gyorsabban melegítik fel a vizet, de általában nagyobbak és drágábbak is. A teljesítmény és az űrtartalom közötti kapcsolat fontos, mivel a nagyobb űrtartalmú bojlerek általában nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek.

Csatlakozzon a STIEBEL ELTRON partner portálhoz!

A STIEBEL ELTRON üzleti partnereként hozzáférhet aktuális árlistánkhoz, termékeink műszaki dokumentumaihoz, műszaki rajzokhoz, digitális eszközökhöz. Ezen felül információt kaphat marketing tevékenységeinkről, marketing eszközökről, valamint online vagy személyes képzéseinkről.