Hőszivattyú

 • Hőszivattyúkkal a kényelemért

  Élvezze a családdal otthon töltött időt! Monoblokkos hőszivattyúink télen-nyáron gondoskodnak a megfelelő hőmérsékletről és a melegvízről.

  Tegye otthonát időtállóvá

  Hőszivattyúinkkal a levegőből, vízből és a talajból is kinyerheti a fűtéshez, hűtéshez és melegvíz előállításához szükséges hőt. Használhatja új építésű vagy meglévő épületben is. Elhelyezheti az épületen belül, de akár kültéren is.

  Német fejlesztésű hőszivattyúink használatával időtálló gépészeti rendszerhez jut és környezetét is kíméli. Hőszivattyús készülékeinket több mint 40 éve gyártjuk az Ön és a környezet szolgálatában.

   

  Kérdése van hőszivattyúinkkal kapcsolatban?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk!

  Hőszivattyú típusok

  Fogalomtár

  Hőszivattyú

  A hőszivattyú egy a Carnot körfolyamat alapján működő fűtőkészülék, amely természet energiáit (levegő, víz, geotermikus energia) használja fűtésre, melegvíz-előállításra, hűtésre és bizonyos modelljei szellőztetésre.

  A hőszivattyú működése során egy kompresszor segítségével a külső környezet energiát hőenergiává alakítja, és ezt használja fel a melegvíz-készítéshez és a fűtéshez. Használata környezetkímélő: Működési elvéből adódóan a szükséges hőt nem gáz vagy más energiahordozó elégetéséből nyeri, hanem az úgynevezett környezeti hőt hasznosítja. Jól kombinálható napelemes rendszerekkel, amely szintén egy környezetbarát alternatíva.

  Levegő-víz hőszivattyú

  A levegő-víz hőszivattyúk a külső környezet levegőjéből nyerik azt az energiát, melyet felhasználva egész évben biztosítják a kellemes hőmérsékletet és a melegvizet otthonában. Egyes típusok felújítás esetén - meglévő radiátoros fűtéshez - is alkalmazhatóak. Kültéren és  beltéren elhelyezhető hőszivattyúkat is talál termékeink között.

  A hőszivattyúk gyakran fordított működéssel is képesek üzemelni, azaz nyáron használhatók az épületek hűtésére.

  Talajhő-víz hőszivattyú

  A természet eddig kiaknázatlan energiaforrása a talajhő, melyet ezek a hőszivattyú típusok hatékonyan használnak fel az épületek hűtésére, fűtésére és melegvíz ellátására.

  Talajszonda

  A geothermikus hő hasznosítására szolgáló eszköz. Gyakorlatilag egy vagy két csőhurok, amit az előzőleg kifúrt általában 50-100m mély lyukba helyeznek. Anyaga általában polietilén. A benne áramló közeg víz és fagyálló keveréke.

  Passzív hűtés

  A talajhő-víz hőszivattyúk működési módja a passzív hűtés. Hűtési módban a hűtés közvetlenül a fúrt kutakból történik, miközben a kompresszor ki van kapcsolva.

  A passzív hűtés nagy előnye, hogy szinte ingyenes, hiszen ebben az üzemmódban csak a keringető szivattyúk működnek, ami a modern, elektronikusan vezérelt konstrukciókban néhány wattos fogyasztást jelent. Figyelembe kell azonban venni, hogy a passzív üzemmódban a fúrt kutak hűtési kapacitása alacsonyabb lesz, mint a téli fűtésnél, nagyjából 60%.

  Inverter technológia

  Az inverteres technológiával felszerelt hőszivattyúk teljesítménye szabályozható, ellentétben a korábbi típusú hőszivattyúkkal, amik csak két fokozatban működtek (bekapcsolt vagy kikapcsolt állapot).A technológia alapja, hogy az eszköz egyenáramot alakít át váltóárammá. Ennek a folyamatnak a részeként lehetőség van például a motor fordulatszámának szabályozására. Ha a motor hőszivattyús kompresszor, a hőszivattyú teljesítményét a kompresszor fordulatszámának változtatásával szabályozjuk.

  A hőszivattyú ezután képes alkalmazkodni a ház azonnali hőveszteségéhez, és így nagyobb hatékonysággal, azaz alacsonyabb áramfogyasztással dolgozhat.

  COP

  A COP a "Coefficient of Performance" angol kifejezés rövidítése, magyarul teljesítmény együtthatónak nevezzük és a különböző fűtési rendszerek hatékonyságát írja le.

  Ha például a COP érték 4,0, akkor a berendezés 1 kW elektromos energiából 4 kW hőenergiát termel. Minél magasabb a COP érték, annál energiahatékonyabb a berendezés.

  Csatlakozzon a STIEBEL ELTRON partner portálhoz!

  A STIEBEL ELTRON üzleti partnereként hozzáférhet aktuális árlistánkhoz, termékeink műszaki dokumentumaihoz, műszaki rajzokhoz, digitális eszközökhöz. Ezen felül információt kaphat marketing tevékenységeinkről, marketing eszközökről, valamint online vagy személyes képzéseinkről.