Hőszivattyú

 • Hőszivattyú az otthona kényelméért

  Élvezze a családdal töltött időt! A monoblokkos hőszivattyú télen-nyáron gondoskodik a megfelelő hőmérsékletről és a melegvízről.

  Tegye otthonát időtállóvá

  Használja ki a levegőből, vízből és talajból származó hőt a fűtéséhez, hűtéséhez és melegvíz előállításához, hőszivattyú segítségével. Elhelyezheti épületen belül és kívül egyaránt.

  Kímélje környezetét időtálló, Német fejlesztésű hőszivattyú használatával. Több, mint 40 éve vagyunk jelen a hőszivattyú készülékek gyártásában Ön és környezete szolgálatában.

  Kérdése van hőszivattyúinkkal kapcsolatban?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk!

  Hőszivattyú típusok

  Állítsa össze saját hőszivattyús rendszerét!

  Ingyenes, előzetes ajánlatkérés szakembereinktől mindössze 2 perc alatt.

  Fogalomtár

  Hőszivattyú

  A hőszivattyú egy a Carnot körfolyamat alapján működő fűtőkészülék, amely természet energiáit (levegő, víz, geotermikus energia) használja fűtésre, melegvíz-előállításra, hűtésre és bizonyos modelljei szellőztetésre.

  A hőszivattyú működése során egy kompresszor segítségével a külső környezet energiát hőenergiává alakítja, és ezt használja fel a melegvíz-készítéshez és a fűtéshez. Használata környezetkímélő: Működési elvéből adódóan a szükséges hőt nem gáz vagy más energiahordozó elégetéséből nyeri, hanem az úgynevezett környezeti hőt hasznosítja. Jól kombinálható napelemes rendszerekkel, amely szintén egy környezetbarát alternatíva.

  Levegő-víz hőszivattyú

  A levegő-víz hőszivattyúk a külső környezet levegőjéből nyerik azt az energiát, melyet felhasználva egész évben biztosítják a kellemes hőmérsékletet és a melegvizet otthonában. Egyes típusok felújítás esetén - meglévő radiátoros fűtéshez - is alkalmazhatóak. Kültéren és  beltéren elhelyezhető hőszivattyúkat is talál termékeink között.

  A hőszivattyúk gyakran fordított működéssel is képesek üzemelni, azaz nyáron használhatók az épületek hűtésére.

  Talajhő-víz hőszivattyú

  A természet eddig kiaknázatlan energiaforrása a talajhő, melyet ezek a hőszivattyú típusok hatékonyan használnak fel az épületek hűtésére, fűtésére és melegvíz ellátására.

  Talajszonda

  A geothermikus hő hasznosítására szolgáló eszköz. Gyakorlatilag egy vagy két csőhurok, amit az előzőleg kifúrt általában 50-100m mély lyukba helyeznek. Anyaga általában polietilén. A benne áramló közeg víz és fagyálló keveréke.

  Passzív hűtés

  A talajhő-víz hőszivattyúk működési módja a passzív hűtés. Hűtési módban a hűtés közvetlenül a fúrt kutakból történik, miközben a kompresszor ki van kapcsolva.

  A passzív hűtés nagy előnye, hogy szinte ingyenes, hiszen ebben az üzemmódban csak a keringető szivattyúk működnek, ami a modern, elektronikusan vezérelt konstrukciókban néhány wattos fogyasztást jelent. Figyelembe kell azonban venni, hogy a passzív üzemmódban a fúrt kutak hűtési kapacitása alacsonyabb lesz, mint a téli fűtésnél, nagyjából 60%.

  Inverter technológia

  Az inverteres technológiával felszerelt hőszivattyúk teljesítménye szabályozható, ellentétben a korábbi típusú hőszivattyúkkal, amik csak két fokozatban működtek (bekapcsolt vagy kikapcsolt állapot).A technológia alapja, hogy az eszköz egyenáramot alakít át váltóárammá. Ennek a folyamatnak a részeként lehetőség van például a motor fordulatszámának szabályozására. Ha a motor hőszivattyús kompresszor, a hőszivattyú teljesítményét a kompresszor fordulatszámának változtatásával szabályozjuk.

  A hőszivattyú ezután képes alkalmazkodni a ház azonnali hőveszteségéhez, és így nagyobb hatékonysággal, azaz alacsonyabb áramfogyasztással dolgozhat.

  COP

  A COP a "Coefficient of Performance" angol kifejezés rövidítése, magyarul teljesítmény együtthatónak nevezzük és a különböző fűtési rendszerek hatékonyságát írja le.

  Ha például a COP érték 4,0, akkor a berendezés 1 kW elektromos energiából 4 kW hőenergiát termel. Minél magasabb a COP érték, annál energiahatékonyabb a berendezés.

  Csatlakozzon a STIEBEL ELTRON partner portálhoz!

  A STIEBEL ELTRON üzleti partnereként hozzáférhet aktuális árlistánkhoz, termékeink műszaki dokumentumaihoz, műszaki rajzokhoz, digitális eszközökhöz. Ezen felül információt kaphat marketing tevékenységeinkről, marketing eszközökről, valamint online vagy személyes képzéseinkről.