A mi energiánknak van jövője. Már 100 éve.

A mai napig ragaszkodunk cégünk alapítójának, Dr. Theodor Stiebelnek az alapelvéhez: innovatív termékek fejlesztése és gyártása magas minőségben. Amikor Dr. Theodor Stiebel 1924-ben egy berlini műhelyben feltalálta és legyártotta az első spirálgyűrűs merülőforralót, elkezdődött a cég sikeres történetének első fejezete. 2024 május 5-én már a 100. évfordulónkat ünnepejük. 

100 év innováció, és ez még csak a kezdet.

100 év fejlesztés

Technológiai vezető szenvedéllyel

Egy sikertörténet kezdete: 1924 május 5-én Dr. Theodor Stiebel Berlinben megalapítja az ELTRON vállalatot. A hátsó udavarban lévő műhelyében feltalálja és megalkotja az első spirálgyűrűs merülőforralót, ezzel nyitja meg a STIEBEL ELTRON sikeres cégtörténetének első fejezetét. Ez azonban csak a kezdet: az 1970-es években a STIEBEL ELTRON hőszivattyúk és napkollektorok gyártásával kezd foglalkozni, és ezzel a megújuló energiák területén úttörő szerepet vállal. Visszatekintve tiszta sor.

100 év innováció

Példaként szolgáló projektek

A STIEBEL ELTRON innovációvezérelt családi vállalkozásként a termékek gyártása és fejlesztése során egyértelmű irányvonalat követ a környezetbarát, hatékony és kényelmes gépészeti technológia érdekében. A világszerte több mint 6000 alkalmazottal, a termékfejlesztéstől a gyártásig következetesen saját szakértelmünkre támaszkodunk. Az eredmény hatékony és innovatív megoldások a melegvíz, a fűtés, a szellőzés és a hűtés területén. A STIEBEL ELTRON széles termékválasztékával mindig a megfelelő megoldást kínálja, hogy otthonát már ma felkészítse a jövő igényeire. Sok minden forog kockán: az Ön otthona, a kellemes hőmérséklet, a melegvíz és a környezetünk. Vállalkozásként szívesen fektetjük ebbe minden energiánkat és szenvedélyünket az Ön érdekében. Mindig egy kicsit előre gondolkodunk, hogy már ma a holnap megoldásait kínálhassuk Önnek. Ezt zászlóshajó projektjeink is bizonyítják.

100 év technológiai fejlesztés az Ön kényelméért

Mert a kényelem és a fenntarthatóság összetartozik

Az ideális otthon melegséget és kényelmet sugároz. A STIEBEL ELTRON 1924 óta intelligens és fejlett gépészeti technológiákkal gondoskodik arról, hogy Ön otthonosan érezhesse magát. Termékeink számos kategóriában megelőzték korukat, és alapvető mércét állítottak fel. A kezdetektől fogva a megújuló forrásokból környezetbarát módon előállítható elektromos energiára összpontosítottunk. Így már korán kiköveztük a fenntartható életmód útját.

100 év elkötelezettség

Zöld technológiákra alapozunk

Számunkra a fejlődés nem öncél, hanem lehetőség a jobb életminőségre. Ezért fejlesztjük 1924 óta a legkorszerűbb gépészeti megoldásokat.

Vállalkozásként már korán kijelöltük a jövő irányát, és közel 50 éve az olaj és gáz helyett a zöld technológiákra összpontosítunk. Megújuló energiával tehetjük az életünket tisztábbá. Családi vállalkozásként 1924-es alapításunk óta világos stratégiát követünk. Mindig egy kicsit előrébb gondolkodunk, hogy már ma a holnap megoldásait kínálhassuk Önnek.

A klímavédelem éllovasa

A fenntarthatóság az identitásunk része. Ez nemcsak termékeinkre, hanem telephelyeinkre és gyártási folyamatainkra is vonatkozik: A STIEBEL ELTRON 2040-re teljesen klímasemlegessé kíván válni.

 

Első lépésként 2030-ra az összes épület- és csarnokfűtési rendszert teljes mértékben megújuló energiaforrásokra állítjuk át. A járműparkban folyamatosan növeljük az elektromos meghajtású járművek arányát, és 2030-tól már nem használunk hagyományos meghajtású járműveket. Emellett meghatározzuk a Németországban gyártott termékek CO2-lábnyomát, beleértve az ellátási lánc mérlegét is. Ily módon megbízható CO2 átláthatóságot teremtünk a gyártási folyamatainkhoz is.