Milyen előnyökkel jár a villanybojler?


Az elektromos villanybojler a mai napig sok fürdőszobában megtalálható, ugyanis a legjobb módszer arra, hogy családi házak és lakások egyéni melegvíz-igényeit ellássa.

Számos előnye lehet a használatának, amelyek közül párat összegyüjtöttünk!

Mi is a villanybojler?


Az elektromos árammal történő vízmelegítés már az 1800-as évektől érdekelte az embereket, amikor Németországban kezdtek kísérletezni az ilyen rendszerek kialakításával. Magyarországon az 1960-as években terjedt el a villanybojler és a mai napig igen népszerűek ezek a megoldások. A technikai fejlődés során több irány alakult ki, így megkülönböztetünk átfolyós vízmelegítőt és tárolós vízmelegítőt, a bennük lévő nyomás szerint pedig lehet nyitott vagy zárt.

 

A villanybojler előnyei


Mivel általában a fogyasztási hely közelében kerül elhelyezésre a csőrendszerben keletkező hőveszteség a minimálisra csökkenthető. Ezeket a készülékeket beltéren használják, a külső környezeti hatásoktól védett helyiségekben, így tovább csökken a hőveszteség, és a készülékek élettartama is jelentősen megnő.

 

Egyes villanybojlerek hozzákapcsolhatóak pl. szolár rendszerhez, vagy más megújuló energiát hasznosító készülékekhez. Ezzel jobban kímélhetjük a környezetet, nem beszélve a megoldás anyagi előnyeiről is.

 

A villanybojler mindezek mellett egyszerűbb és olcsóbb, mint a gázbojler, nem függ a gáz bevezetésétől és nincs hatósági engedélyhez kötve. Mivel a villanybojler felépítése egyszerű, ezért az ára is igen kedvező lehet. Bár léteznek ma már olyan modellek is, amelyek számos extrát tartalmaznak.

A STIEBEL - ELTRON kínálatában megtalálható SH 80 S electronic villanybojler egy család melegvíz ellátását tökéletesen kielégíti:

 

  • Egyszerű kezelés LED-es kijelzővel
  • Pontos hőmérséklet-beállítás a 35-82 °C tartományban 
  • Hosszú élettartam a speciális zománcozásnak köszönhetően
  • 80 L űrtartalom

A villanybojler bekötése


A 30 literes vagy annál nagyobb készülékeket, csak állandó bekötéssel lehet az áramkörre kapcsolni, vagyis ilyen esetkben a konnektorba kötés nem engedélyezett. Vásárlás előtt érdemes számolni azzal, várhatóan mennyi meleg vízre van szüksége a családnak, ugyanis ez nagyban meghatározza a villanybojler kapacitását.

Ha a  45°C-os meleg vizet vesszük figyelembe, akkor az átlagos mértékű fogyasztás körülbelül 40-50 litert jelent személyenként. Egy 80-120 literes készülék egy 3-4 tagú család melegvíz ellátását képes kielégíteni.

 

Villanybojler kínálatunkban megtalálható SH 150 S electronic tökéletes választás egy nagyobb család melegvíz ellátásához:

 

  • Egyszerű szabályzás LED-es kijelzővel
  • Pontos hőrmérséklet-beállítás 35-82°C tartományban

  • Hosszú élettartam a speciális zománcozásnak köszönhetően

  • Minőségi hőszigetelés 

  • 150 L űrtartalom


Mielőtt villanybojler vásárlását tervezzük, mindenképpen érdemes átnéznünk a meglévő elektromos rendszerünk állapotát. Ha a vezetékek, a villanyóra, a kismegszakítók és társaik már elavultak és régiek nem biztos, hogy fogják bírni a terhelést.

 

Mielőtt tehát elkezdünk elektromos vízmelegítő - villanybojler - után kutatni, mindenképp mérjük fel a saját otthoni hálózatunkat is!

 

Tekintse meg termékeinket Ide kattintva!