Szellőztető berendezés kontra mindennapi zajok - Melyik a hangosabb?

Nem is gondolnánk, de a nap folyamán bennünket érő hangok igen nagy hatással vannak a szervezetünkre, különösen az idegrendszerre. Nemcsak zavaró ha alvás vagy munka közben folyamatos zajnak vagyunk kitéve, de hatással lehet a koncentrációra, megnövelheti az alap stressz-szintet és alvászavarhoz is vezethet. A tartós, 85 dB feletti zaj pedig már képes károkat okozni a hallásban is.

 

Szellőztető berendezéseinket úgy fejlesztettük, hogy a működésük közbeni zajszintet a lehető legalacsonyabbra csökkentsük.

 

Bizonyításképp rögtönöztünk egy versenyt, melyben a szellőztető berendezéseink 40-50 decibeles zajszintjét hasonlítjuk össze néhány mindennapi hanggal.

1. menet - szellőztető berendezés vs. utca zaja


Szellőztető berendezés hiányában ha friss levegőt szeretnénk, kinyitjuk az ablakot, aminek a hatására beszűrődik az utca zaja. Ez egy csendes lakóparkban kb. 55 dB-es értéket jelent, míg forgalmasabb utak mellet akár a 80 dB-t is elérheti.

 

Nem kérdés: 1-0 a szellőztetőnek.

 

2. menet - szellőztető berendezés vs. porszívó


A szellőztető berendezés szűrt levegőt juttat a helyiségekbe, amely mentes a pollenektől, kórokozóktól és a porszemektől.

 

Egy átlagos porszívó kb. 70 dB-en működik, míg a szellőztető kb. 45 dB.

 

1 újabb pont tehát a szellőztetőnek, és egy pluszpont, hiszen a levegőszűrésnek köszönhetően a heti porszívózások száma is csökkenhet.

3. menet - szellőztető berendezés vs. klíma


A kompakt hőszivattyús készülékek, például a STIEBEL ELTRON kínálatában is szereplő LWZ 8 CS Premium a szellőztetés, a fűtés, a melegvíz-készítés és a hűtés négy funkcióját ötvözi olyan hatékonyan és elegánsan, mint semmilyen más modell.

Ugyan a legmodernebb klímák között már vannak 20 dB-es hangerősségen működők is, azonban az átlag 40-50 dB közé tehető.

 

Ha halk klímát választottunk, az eredmény csak maximum döntetlen lehet, hiszen melyik légkondicionáló készülék állít elő használati melegvizet is?

4. menet - szellőztető berendezés vs. hűtőszekrény


A hűtőszekrény egy olyan készülék, amely egész nap működésben van, ezzel folyamatos zajterhelést előidézve a lakásban. Ellentétben a hűtővel, a szellőztető rendszer központi egységét nem látogatjuk napi többször, így tökéletes helye van a lakás egyik eldugott pontján zárt ajtók mögött. Ebből következik, hogy nem is hallható az életterekben, szemben a hűtő kb. 40 dB-es folyamatos hangjával.

 

Ez a menet is döntetlen.


A verseny tehát eldőlt, 4-2 arányban a szellőztető berendezések nyertek, hiszen vagy halkabban működnek a többi vizsgált zajforrásnál, vagy plusz pontokat szerezve legyőzték ellenfeleit.

Ha friss levegőre vágyik alacsony zajszint mellett, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értékesítőink készséggel állnak rendelkezésére.