Mindig tiszta és friss levegő szellőztető berendezésekkel

Az elmúlt egy évben a korábban megszokottnál mindenki lényegesen több időt tölt otthonában. Ahhoz, hogy ezt az időt megfelelő körülmények között töltsük, elengedhetetlen a jó minőségű levegő biztosítása. A nem megfelelő levegő fejfájást, rossz közérzetet okoz, sőt akár a teljesítőképességet is ronthatja. A rossz levegőjű helyiségek azonban nemcsak a közérzetünkre hatnak kedvezőtlenül, hanem hosszútávon egészségkárosító hatásuk is lehet.

Mik a jó minőségű levegő ismérvei?

1. Optimális páratartalom


Egy átlagos három fős háztartásban közel 10 liter víz keletkezik naponta, amely vízgőz formájában kerül a levegőbe. A mindennapi tevékenységeink során, mint a fürdés, főzés, ruhaszárítás, vagy akár otthoni edzés mind vízgőzt termelünk. A magas páratartalom azonban számos komoly betegség okozója lehet. Az emberi szervezet számára a 40-60%-os páratartalom az ideális. Ha ez az érték tartósan megemelkedik, az káros hatással lehet a légzőszervekre, illetve kiváló környezetet biztosít a penészgombák szaporodásának. Lássuk be, a mi szempontunkból ez közel sem jó hír. 

2. Alacsony szén-dioxid mennyiség


A külső környezet CO2 koncentrációja változó, azonban nem haladja meg a 300 - 400 ppm-et. Arra kell törekednünk, hogy ezt a belső tereinkben is biztosítani tudjuk. Ha tartósan 1500 ppm felé emelkedik, az már hatással van a koncentrációra és az alvás minőségére egyaránt.

3. Megfelelő hőmérséklet


A lakás optimális hőmérséklete kb. 19 és 23°C közé tehető. Természetesen ez egyénenként változó, de a túl hideg vagy a túl meleg környezet is okozhat teljesítményromlást, illetve alvási nehézségeket.

4. Kórokozóktól, pollenektől mentes


Tüsszögés, légszomj, könnyező szemek, duzzadt nyálkahártya – tünetek, amelyek megkeserítik az allergiások életét. 

A panaszok enyhítése érdekében elengedhetetlen a levegőben jelen lévő pollenek és egyéb allergén, vagy káros anyagok mennyiségének csökkentése.

Hogyan érhető el mindez?


A válasz egyszerű: szellőztető berendezéssel.

 

A STIEBEL ELTRON szellőzőrendszerei észrevétlenül gondoskodnak a mindig tiszta és friss levegőről. Használatukkal ablaknyitás nélkül biztosítható a megfelelő páratartalmú, optimális CO2 koncentrációjú, por- és pollenmentes levegő.

Ez amellett, hogy egészséges, rendkívül költséghatékony is, hiszen egyetlen ablaknyitással a fűtési hő akár 50%-a is kárba veszhet. 


Gondoskodjon otthona friss levegőjéről STIEBEL ELTRON szellőztető berendezéssel!

 

Ha kérdése van, keressen bennünket, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!