Felújítás tudatosan, környezetbarát módon

Időnként minden otthonra ráfér a felújítás. Az esztétikai szempontok mellett azonban fontos cél lehet az energiahatékonyság és a fenntarthatóság növelése is.

Fűtési rendszer korszerűsítése


Nagymértékben csökkenni fog fűtésszámlája, ha szigeteli a lakást és korszerű nyílászárókat épít be. Így ugyanis az épületben tartható a megtermelt hő nagy része.

Gáz- vagy olajkazán helyett használjon olyan rendszereket, amelyek megújuló energiát hasznosítanak. Remek megoldás lehet a napelemes rendszerrel működtetett elektromos fűtés.

 

Alkalmazzon elektromos padlófűtést radiátoros rendszer helyett. Működési elvéből adódóan kevesebb energiát használ fel ugyanolyan hőmérséklet fenntartásához, mint a hagyományos radiátorok. Az általa felhasznált villamos energia szintén származhat valamilyen megújuló energiaforrásból, például előállítható napelemekkel. 

 

Nemcsak a nap energiáját hasznosíthatjuk, ha megújuló forrást keresünk. Hőszivattyúval a levegőből, vízből és a talajból is kinyerheti a fűtéshez, hűtéshez és melegvíz előállításához szükséges hőt. A hőszivattyút nemcsak fűtésre, hanem hűtésre és melegvíz előállításra is használhatjuk, így akár egyetlen gazdaságos rendszerrel megoldható minden épületgépészeti feladat. 

Építsen be szellőztető rendszert


A szigetelés és a nyílászárók cseréjével nemcsak a fűtéssel előállított hő kijutása korlátozódik, hanem  a levegő természetes cserélődése is. Az ablaknyitással történő szellőztetés viszont jelentős energiaveszteséggel jár.

 

A STIEBEL ELTRON központi és decentralizált szellőztető berendezései magas hatásfokkal, alacsony fogyasztással és zajszinttel érik el az elhasznált benti és a friss kinti levegő cseréjét. Az egyhelyiséges szellőztető berendezések gyors és egyszerű telepítésüknek köszönhetően utólag is beépíthetőek.