STIEBEL ELTRON

Egy energikus vállalat

A STIEBEL ELTRON egy nemzetközi vállalatcsoport, világszintű piac- és technológiai vezető az épületgépészet és a megújuló energiákat hasznosító berendezések terén.

A vállalatcsoport sikerének kulcsát 1924 óta a kiváló műszaki megoldások, a minőség, az innováció, a megbízhatóság és az ügyfélközpontú szolgáltatások jelentik.

A STIEBEL ELTRON globális márka, két németországi és négy nemzetközi gyártóüzemmel, 26 forgalmazó céggel, valamint kereskedelmi képviseletekkel világszerte több mint 120 országban található meg. Több mint 500 millió eurós forgalmának nagyjából 50%-a külföldi piacokon keletkezik.

A céget dr. Theodor Stiebel alapította 1924-ben Berlinben, alacsony energiafogyasztású, biztonságosabb és kényelmesebb termékek kifejlesztése és gyártása céljából. A vállalat a mai napig ennek szellemében cselekszik. A Stiebel Eltront családi tulajdonú vállalkozásként mindig is az innováció vezérelte, termékei előállításakor és fejlesztésekor magas célokat kitűzve: környezetkímélő, hatékony és kényelmes épületgépészeti berendezések létrehozása. A vállalat a világszerte több mint 3.700 munkavállalójával következetesen a saját know-how-jára épít, a termékfejlesztéstől kezdve a gyártásig.  Ennek eredményeként hatékony és innovatív megoldások születtek a melegvíz-ellátás, fűtés, szellőztetés és hűtés területén. A Stiebel Eltron átfogó termékválasztéka mindenkor a megfelelő megoldást kínálja ahhoz, hogy otthonát már ma felkészítse a jövő igényeire. A vállalat tulajdonosai 50%-ban Frank Stiebel, és 50%-ban a Stiebel családi alapítvány (amelyet dr. Ulrich Stiebel hozott létre).

STIEBEL ELTRON Kft.

Székhely: Budaörs

Termékkörök:

  • megújuló energiák
  • melegvíz előállítás
  • helyiségfűtés

Innovációs beruházások – a STIEBEL ELTRON gyártóüzemei

A holzmindeni telephely a STIEBEL ELTRON csoport székhelye, egyben a legnagyobb gyártóüzeme is. Itt található egyrészt a globálisan működő irányítási és értékesítési szervezet központja, másrészt a sok millió elektromos melegvíz- és fűtőberendezés, valamint a megújuló energiákat hasznosító rendszerek és berendezések gyártási helye is. További csúcstechnológiás üzem található Eschwege városában (kisméretű melegvíz-tárolók, vízforraló berendezések, kézszárítók és termoplasztikus alkatrészek gyártása az előállított készülék számára), illetve négy nemzetközi termelő üzemmel is rendelkezünk: Arvika (Svédország), Poprád (Szlovákia), Ayutthaya (Thaiföld) és Tiencsin (Kína) városokban.

A Stiebel Eltron 1976-tól kezdve foglalkozik megújuló energiát hasznosító készülékek fejlesztésével.

A vállalat ma az 5 kW és 1 MW teljesítménytartományban vezető gyártónak számít a fűtő, hűtő és melegvizet előállító hőszivattyúk, a hővisszanyerős szellőztető berendezések, valamint a termikus szolárrendszerek terén. A termékportfóliót napelemek teszik teljessé.

Aktív támogatás – a STIEBEL ELTRON vállalati filozófiája

A vállalat hagyományosan a nagykereskedelemre és a szakiparra összpontosít. A mai napig ez a vállalat filozófiája. A Stiebel Eltron nagy hangsúlyt fektet a partnerei aktív támogatására: képzési lehetőségeket, értékesítéstámogató megoldásokat és szolgáltatásokat kínál. Holzmindenben a termékek mellett kereskedelem, szakipar és tervezés is tanulható a képzési központban. Ezenkívül Németországban hat értékesítési központban mutatjuk be a teljes termékkínálatot állandó kiállítás keretében, többnyire működésben lévő rendszereken.

A Stiebel Eltron igényes kutatási, fejlesztési és beruházási programmal készül a jövőre.