STIEBEL ELTRON

Egy energikus vállalat

A STIEBEL ELTRON egy nemzetközi vállalatcsoport, világszintű piac- és technológiai vezető az épületgépészet és a megújuló energiákat hasznosító berendezések terén.

A vállalatcsoport sikerének kulcsát 1924 óta a kiváló műszaki megoldások, a minőség, az innováció, a megbízhatóság és az ügyfélközpontú szolgáltatások jelentik.

A STIEBEL ELTRON globális márka, három németországi és négy nemzetközi gyártóüzemmel, 26 forgalmazó céggel, valamint kereskedelmi képviseletekkel világszerte több mint 120 országban található meg. 2020-ben a csoportszintű árbevétel 700 millió euró volt, melynek nagyjából 50%-a külföldi piacokból származik.

A céget dr. Theodor Stiebel alapította 1924-ben Berlinben, alacsony energiafogyasztású, biztonságosabb és kényelmesebb termékek kifejlesztése és gyártása céljából. A vállalat a mai napig ennek szellemében cselekszik. A STIEBEL ELTRON-t családi tulajdonú vállalkozásként mindig is az innováció vezérelte, termékei előállításakor és fejlesztésekor magas célokat kitűzve: környezetkímélő, hatékony és kényelmes épületgépészeti berendezések létrehozása. A vállalat a világszerte több mint 4.000 munkavállalójával következetesen a saját know-how-jára épít, a termékfejlesztéstől kezdve a gyártásig.  Ennek eredményeként hatékony és innovatív megoldások születtek a melegvíz-ellátás, fűtés, szellőztetés és hűtés területén. A STIEBEL ELTRON átfogó termékválasztéka mindenkor a megfelelő megoldást kínálja ahhoz, hogy otthonát már ma felkészítse a jövő igényeire. A vállalat tulajdonosai 50%-ban Frank Stiebel, és 50%-ban a Stiebel családi alapítvány (amelyet dr. Ulrich Stiebel hozott létre).

STIEBEL ELTRON Kft.

Székhely: Budaörs

Termékkörök:

  • megújuló energiák
  • melegvíz előállítás
  • helyiségfűtés

Innovációs beruházások – a STIEBEL ELTRON gyártóüzemei

A holzmindeni telephely a STIEBEL ELTRON csoport székhelye, egyben a legnagyobb gyártóüzeme is. Itt található egyrészt a globálisan működő irányítási és értékesítési szervezet központja, másrészt a sok millió elektromos melegvíz- és fűtőberendezés, valamint a megújuló energiákat hasznosító rendszerek és berendezések gyártási helye is. További csúcstechnológiás üzem található Eschwege városában (kisméretű melegvíz-tárolók, vízforraló berendezések, kézszárítók és termoplasztikus alkatrészek gyártása az előállított készülék számára), illetve egy további gyártóüzem Freudenbergben. Négy nemzetközi termelő üzemmel is rendelkezünk: Arvika (Svédország), Poprád (Szlovákia), Ayutthaya (Thaiföld) és Tiencsin (Kína) városokban.

A STIEBEL ELTRON 1976-tól kezdve foglalkozik megújuló energiát hasznosító készülékek fejlesztésével, gyártásával.

A vállalat ma vezető gyártónak számít a fűtő, hűtő és melegvizet előállító hőszivattyúk, a hővisszanyerős szellőztető berendezések, valamint a termikus szolárrendszerek terén. 

Aktív támogatás – a STIEBEL ELTRON vállalati filozófiája

A vállalat hagyományosan a nagykereskedelemre és a szakiparra összpontosít. A mai napig ez a vállalat filozófiája. A STIEBEL ELTRON nagy hangsúlyt fektet a partnerei aktív támogatására: képzési lehetőségeket, értékesítéstámogató megoldásokat és szolgáltatásokat kínál. Holzmindenben a termékek mellett kereskedelem, szakipar és tervezés is tanulható az "Energy Campus" képzési központban. Ezenkívül Németországban hat értékesítési központban mutatjuk be a teljes termékkínálatot állandó kiállítás keretében, többnyire működésben lévő rendszereken.

A STIEBEL ELTRON igényes kutatási, fejlesztési és beruházási programmal készül a jövőre.