Jó levegő otthon

Gondoskodjon belső terei jó levegőjéről


Mindennapjaink közel 90%-át zárt helyiségekben töltjük, éppen ezért kiemelten fontos foglalkoznunk a levegő minőségével legyen szó akár otthonunkról, akár munkahelyünkről. Ön is tapasztalta már, hogy egy „levegőtlen“ térben fejfájásra, vagy rossz közérzetre lett figyelmes, esetleg a teljesítménye is romlani kezdett? Ez nem véletlen. A levegőminőség nagymértékben befolyásolja a komfortérzetünket, rossz közérzet esetén pedig akár 50%-kal is csökkenhet teljesítőképességünk. A rossz levegőjű helyiségek azonban nemcsak a közérzetünkre hatnak kedvezőtlenül, hanem hosszútávon egészségkárosító hatásuk is lehet.

 

Az emberi szervezet képes alkalmazkodni a változó körülményekhez, azonban mindannyiunk esetében van egy olyan optimális környezet, ahol a legjobban teljesítünk. Ezt a környezetet számos tényező befolyásolja, ide tartozik a hőmérséklet, a páratartalom, a szigetelő felületek hőmérséklete, a légmozgás és a levegő minősége.

 

Egy három fős háztartásban közel 10 liter víz keletkezik naponta, amely vízgőz formájában kerül a levegőbe.
STIEBEL ELTRON

Mi befolyásolja otthonunk levegőjét?


Számos tényező létezik, amely hatással van belső tereink levegőjének minőségére. Vannak kézenfekvők, mint például az időjárás - a nyári hőség, a száraz hideg vagy a magas páratartalom. Azonban vannak olyanok is, melyekre nem is gondolnánk. A légzésünkkel, főzéssel, takarítással, tusolással, edzéssel mi magunk is változást érünk el az összetételében, hiszen ezekkel a tevékenységekkel nem csupán szén-dioxid kerül a levegőbe, hanem zavaró szagok, hő és vízgőz is. Egy három fős háztartásban például akár 10 liter víz is keletkezhet naponta vízgőz formájában. A nedvességen kívül az építőanyagok vagy akár a bútorok és a padlózat által kibocsátott anyagok is hatással vannak a levegő minőségére. Megszámlálhatatlan részecske lebeg gyakran láthatatlanul a levegőben. Nem kérdés tehát, hogy a levegő minőségének folyamatos javítása érdekében a levegőt rendszeresen cserélni kell.

Javítsa otthona levegőjének minőségét a jobb közérzet érdekében

A jó levegő számokban


A kellemes levegő több elemből tevődik össze. Lássuk milyen a jó levegő!


szellőztetés

Elfújta a szél: kerülje el az energiapazarlást a szellőztetés során!

A nyílászárókon keresztül történő szellőzetés alkalmával a fűtési hő több mint 50%-a kárba vész.
STIEBEL ELTRON

Szellőztetni naponta kb. négyszer érdemes, 5 percen keresztül, kikapcsolt fűtéssel, kereszthuzatot létrehozva. Igen ám, de így a fűtési hő közel 50%-a elvész a nyitott nyílászárókon keresztül...szó szerint kidobjuk az ablakon. A napi többszöri átszellőztetésnél az is gondot jelenthet, ha napközben erre nincsen lehetőségünk, így megnő a párás levegő okozta penészesedés veszélye. A penészgomba megjelenése nemcsak bosszantó, de veszélyes is, légúti megbetegedéshez és allergiához vezethet.

 

Szerencsére ezek a problémák egy modern szellőztető berendezéssel már viszonylag egyszerűen elkerülhetőek. Ezek a készülékek teljesen automatikusan biztosítják a friss és tiszta levegőt, ráadásul az energiamegtakarításról is gondoskodnak. A leghatékonyabban a hővisszanyerős szellőztetők működnek, amelyek az elvezetett, valamint a külső levegőből nyert hő akár 90%-át visszavezetik. Ezzel a technológiával a fűtési költségek 30-50%-a megtakarítható.

 


Tudjon meg többet szellőztető berendezéseinkről

SZELLŐZTETŐ BERENDEZÉSEK AZ EGÉSZSÉG SZOLGÁLATÁBAN

Győzze le az allergiát!

A szellőztető berendezés szűrője a pollenkoncentrációt akár 95%-kal csökkentheti az otthonában.
STIEBEL ELTRON

Tüsszögés, légszomj, könnyező szemek, duzzadt nyálkahártya – tünetek, amelyek megkeserítik az allergiások életét. Sok érintett talán nem is tudja, hogy szellőztető berendezések használatával panaszaik enyhíthetők lennének. A speciális szűrők segítségével akár 95%-kal csökkenthető a pollenkoncentráció, amely az allergia egyik leggyakoribb kiváltó oka.

Nemcsak a pollenallergiások lélegezhetnek fel, hiszen a készülékek használatával a szintén légúti panaszokat okozó penészgomba megjelenésének esélye is alacsonyabb. A levegő rendszeres cseréjének köszönhetően a poratkák elszaporodása is megakadályozható, ami szintén gyakran a tünetek kiváltó oka.

A szellőztető berendezés szűrője a pollenkoncentrációt akár 95%-kal csökkentheti az otthonában

Távol a kórokozóktól


A vírusok és bacilusok - az úgynevezett aeroszolok részeként - mindenhol körülvesznek bennünket. Zárt térben azonban, szellőztetés hiányában sokkal gyorsabban képesek szaporodni, amely elősegíti terjedésüket is.

A napjainkban egyre nagyobb teret hódító szellőzőegységek "gyógyító" légcserét biztosítanak. A kilélegzett, elhasznált levegő kivezetésével tiszta és friss levegő jut a szobába, megelőzve ezzel a baktériumok okozta megbetegedéseket.

INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK

Szellőztetés kompromisszumok nélkül


A légtechnikával szemben támasztott igények olyan változatosak, mint a mai lakó- és munkaterek. A STIEBEL ELTRON termékei között megtalálja az Önnek megfelelő berendezést, legyen szó akár a hosszútávú működési költségek csökkentéséről a lakásfelújítás során, vagy egy környezettudatos koncepció megvalósításáról újépítésű otthona számára.

 

Éppen új ház építését fontolgatja? Figyelmébe ajánljuk a hővisszanyerős központi szellőztető berendezésünket, amelyet fűtés, hűtés és melegvíz készítés funkciókkal is kiegészítettük.

A jelenlegi jogszabályi előírásokban meghatározzák a szükséges légcsere értékét, és szinte nulla energiafogyasztást szabnak meg. Jó hír, hogy a STIEBEL ELTRON szellőző berendezésekkel minden törvényi előírás könnyen teljesíthető - a szellőztető egységeink magas hatékonyságáról nem is beszélve.

 

Ha pedig felújítást tervez, arra is van megoldásunk: a decentralizált szellőztető egységek, amelyek nagy előnye a nagyon egyszerű telepítés.

Ezek a berendezések kiváló megoldást nyújtanak a páratartalom problémákra, ugyanis minden helyiségben egymástól függetlenül működtethetőek. Ez különösen kívánatos a fürdőszobákban és a konyhákban, ahol gyakran tapasztalunk megnövekedett páratartalmat. Ugyanakkor összekapcsolhatók és így biztosítják az optimális szellőzést a teljes lakótérben.

 

A hővisszanyerős központi szellőztető berendezés fűtés, hűtés és melegvíz készítés funkciókkal is kiegészül. 


Innovatív szellőztető berendezések

A STIEBEL ELTRON megoldása a jó levegőjű otthon számára

LWZ Premium | A sokoldalú berendezés új építésű otthonába

A passzívház minősítést garantáló LWZ Premium kompakt, integrált rendszer minden komfortot biztosít, ami méltó egy energiahatékony épülethez. A helyiségek hőmérsékletét és a melegvíz előállítását a külső levegőből nyeri, a modern szellőztető funkció pedig gondoskodik arról, hogy a meleg otthonában maradjon.

 • kiválóan alkalmas új építésű ingatlanok esetén

 • kompakt készülékszellőzés fűtés, melegvíz előállítás és hűtés funkciókkal

 • energiahatékony inverteres technológia

 • központi szellőztető berendezés akár 90%-os hővisszanyeréssel

 • kombinálható napelemes rendszerrel

Tovább a termékoldalra

VLR 70 Trend | Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető berendezés

Decentralizált szellőztető berendezés új építkezésekhez vagy felújításokhoz, külső fallal rendelkező helyiségek számára. Az intenzív szellőzés halk működés mellett valósul meg. A jó levegőminőségről a könnyen cserélhető finompor és pollenszűrők gondoskodnak.

 • alumínium bevonatú hőcserélő, könnyű tisztíthatóság

 • hosszú élettartamú ventilátor

 • fűtési energia megtakarítás, akár 89%-os hővisszanyerés

 • intenzív szellőztetés halk működéssel

 • jó levegőminőség, opcióként finompor és pollenszűrő 

 • lezárható belső panel

Tovább a termékoldalra

Keresse a készülékek telepítését és a szűrőcserét bemutató videóinkat

YouTube csatorna megtekintése