Jó levegőjű otthon

Gondoskodjon a jó levegőről


A „levegőtlen“ terekben nem véletlenül alakul ki fejfájás, romló teljesítmény és rossz közérzet. A rossz levegőjű helyiségek nemcsak a közérzetünkre hatnak, de hosszútávon egészségkárosító hatásuk is lehet. 

 

Azért is érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel, mert az emberek a nap közel 90 %-át zárt helyiségben töltik. Fontos kérdés tehát a levegő minősége, legyen szó akár a saját otthonunkról, akár a munkahelyünkről.

Az alábbiakban tippeket és műszaki megoldásokat talál, melyek alkalmazásával Ön is fellélegezhet. 

Levegőminőség: az egyéni jólét növeli a teljesítőképességet


Valami mindig van ... Túl meleg van? Nyisd ki az ablakot! Huzat van? Csukd be az ablakot! Túl párás a levegő vagy tikkasztó? Sehogy nem jó. 

A rossz közérzet esetén az emberi teljesítőképesség akár 50 %-kal is csökkenhet. A levegőminőség nagymértékben befolyásolja a komfortérzetünket. Természetesen képesek vagyunk alkalmazkodni a körülményekhez, de mindannyiunk esetében van egy olyan "környezet", ahol maximális a teljesítőképességünk. Egészen egyszerűen azért, mert ideálisak a körülmények.


Ennek meghatározó tényezői a

  • hőmérséklet
  • páratartalom
  • szigetelő felületek hőmérséklete
  • légmozgás
  • levegőminőség
 
Egy három fős háztartásban közel 10 liter víz keletkezik naponta, amely vízgőz formájában kerül a levegőbe.
STIEBEL ELTRON

Mi befolyásolja az otthonunk levegőjét?


Természetesen az időjárás: a nyári hőség, a száraz hideg, a magas páratartalom esős időben. Ezek a külső tényezők kézenfekvőek.

Mi magunk is nagyban befolyásoljuk a levegő minőségét: a légzésünkkel, a főzéssel, a takarítással, a tusolással, az edzéssel. Ennek során nem csupán széndioxid kerül a levegőbe, hanem zavaró szagok, hő és vízgőz is. Egy három fős háztartásban például akár 10 liter víz is keletkezhet naponta vízgőz formájában. A nedvességen kívül az építőanyagok vagy akár a bútorok és padlózat által kibocsátott anyagok is hatással vannak a levegő minőségére. Megszámlálhatalan részecskelebeggyakran láthatatlanul alevegőben.

A logikus következtetés: a levegő minőségének folyamatos javítása érdekében a levegőt rendszeresen cserélni kell. Ennek hiányában csökken az oxigéntartalom és egyúttal nő a széndioxid és a szennyezettség aránya. A levegő magas széndioxidtartalma bizonyítottan felelős a rossz közérzetért és a teljesítőképesség csökkenéséért. 

Levegőminőség - a jó levegőjű otthon eredménye

A jó levegő számokban


Optimális páratartalom, kellemes légmozgás, ajánlott levegőminőség und optimális hőmérséklet: a kellemes levegő több elemből tevődik össze. Milyen a jó levegő? Lássuk a tényeket.


A szellőztetés

Elfújta a szél: kerülje el az energiapazarlást a szellőztetés során

A nyílászárókon keresztül történő szellőzetés alkalmával a fűtési hő több mint 50 %-a kárba vész.
STIEBEL ELTRON

A helyes szellőztetés módja: fűtést kikapcsolva 4 x 5 perce kereszthuzattal átszellőztetni a lakást. Igen, akkor is, ha kint hideg van. Így azonban a fűtési hő közel 50 %-a kárba vész a nyílászárókón keresztül. 

A napi többszöri átszellőztetésnél az is gondot jelent, ha például munkahelyen eltöltött idő miatt erre napközben nincsen lehetőségünk. A következmény: párás levegő és a penészesedés veszélye. A penészgomba megjelenése nem csak bosszantó, de veszélyes is. Légúti megbetegedéshez és allergiához is vezethet. 

Ezek a problémák egy modern szellőztető berendezéssel viszonylag egyszerűen elkerülhetőek. Teljesen automatikusan biztosítja a friss és tiszta levegőt, ezen felül az energiamegtakarításról is gondoskodik. A leghatékonyabb a hővisszanyerős szellőztető készülék, amely az elvezetett valamint a külső levegőből nyert hő akár 90 %-át visszavezeti. Hasznos és költséghatékony!

 

Tudjon meg többet szellőztető berendezéseinkről

Fellélegezhetnek az allergiában szenvedők

A szellőztető berendezés segít az allergiával küzdőkön

A szellőztető berendezés szűrője a pollenkoncentrációt akár 95 %-kal csökkentheti az otthonában.
STIEBEL ELTRON

Tüsszentés, légszomj, könnyező szemek, duzzadt nyálkahártya – az allergiás tünetek fárasztó és igencsak kellemetlen érzést válthatnak ki. Sok érintett talán nem is tudja, hogy szellőztető berendezések használatával néhány panasz enyhíthető. Ezen felül a penészgomba megjelenésének esélye is alacsonyabb. Speciális szűrők segítségével pedig a pollenkoncentráció is csökkenthető otthonában, akár 95 %-kal is. A levegő rendszeres cseréjének köszönhetően a poratkák elszaporodása is megakadályozható, ami szintén gyakran okozhat allergiát.

Meghatározó szerepe van ebben a szellőztető berendezéshez kiválasztott szűrőnek. 

 
 

A szellőztető berendezés szűrője a pollenkoncentrációt akár 95 %-kal csökkenheti az otthonában


Technológia kérdése

Innovatív megoldások: aki tud, az tud

Innovatív termékek


A légtechnikával szemben támasztott igények olyan változatosak, akár a mai lakó- és munkaterek. A STIEBEL ELTRON termékei között megtalálja az Önnek megfelelő berendezést, legyen szó megtakarításról a lakásfelújítás során vagy környezettudatos koncepció megvalósításáról új építésű otthona számára. 

A hővisszanyerős központi szellőztető berendezés fűtés, hűtés és melegvíz készítés funkciókkal is kiegészül. 


Innovatív szellőztető berendezések

A STIEBEL ELTRON megoldása a jó levegőjű otthon számára

LWZ Premium | A sokoldalú berendezés új építésű otthonába

A passzívház minősítést garantáló LWZ Premium kompakt, integrált rendszer minden komfortot biztosít, ami méltó egy energiahatékony épülethez. A helyiségek hőmérsékletét és a melegvíz előállítását a külső levegőből nyeri, amodern szellőztető funkció pedig gondoskodik arról, hogy a meleg otthonában maradjon. 

  • kiválóan alkalmas új építésű ingatlanok esetén
  • kompakt készülék az alábbi funkciókkal: szellőzés, fűtés, melegvíz előállítás és hűtés
  • energiehatékony inverteres technológia
  • központi szellőztető berendezés akár 90 %-os hővisszanyeréssel
  • kombinálható napelemes rendszerrel
Tovább a termékoldalra