Tartsa tisztán otthona levegőjét

Napjaink jelentős részét otthonunkban töltjük, ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő minőségű levegő álljon rendelkezésünkre. Beltéri légszennyezést okoznak a dohányzásból, illetve a különböző fűtőberendezésekből származó égési melléktermékek. Emellett veszélyt jelenthetnek a különböző gombák, a poratkák és a baktériumok, valamint az építőanyagokban és bútorokban használt illékony szerves vegyületek, vagy akár a takarító- és a rovarirtószerek is.

Nézzük, hogyan járulhat hozzá a levegő minőségének javításához!

1. Szellőztessen!


Ez talán a legkézenfekvőbb megoldás, hiszen ha kinyitjuk az ablakot, friss, oxigéndús levegő áramlik be. Igen ám, de ezzel együtt a külső környezetből kéretlenül érkezik rengeteg por, baktériumok, pollen, és egyéb nemkívánatos szennyeződés is.

 

Erre a problémára kínálnak megoldást a STIEBEL ELTRON kínálatában szereplő szellőztető berendezések, amelyek szűrőrendszerüknek köszönhetően gondoskodnak a tiszta, egészséges levegőről a lakás vagy ház egészében.

2. Vásároljon szobanövényeket!


A szobanövények nemcsak esztétikai szerepet töltenek be. Amellett, hogy jól mutatnak, oxigént bocsátanak ki, és csökkentik a szoba szén-dioxid szintjét. Sőt, képesek bizonyos kémiai anyagok megkötésére is, például a formaldehidet, a triklóretilént és a benzolt. Közismert légtisztító szobanövény a vitorlavirág, a pálmafélék, az anyósnyelv és a dracéna.

3. Használjon egyszerű tisztítószereket!


A tisztítószerek nagy része erős vegyszereket tartalmaz, melyek a levegőbe kerülve légzőszervi panaszokat, vagy allergiát okozhatnak. Célszerű visszatérni a természetes tisztítószerekhez, mint például a szappan, ecet vagy a szódabikarbóna.

4. Ellenőrizze gyakran a gyümölcskosár és a hűtő tartalmát!


Ha túl hosszú ideig tartogatjuk az élelmiszereket, penész képződik rajtuk. Ha hosszabb ideig szeretné tárolni a zöldségeket, gyümölcsöket, ne mossa meg, csak közvetlenül fogyasztás előtt. Azonnal szabaduljon meg azoktól az élelmiszerektől, amelyek romlásnak indultak, és gondoskodjon róla, hogy zárt dobozban dobja a kukába.

5. Rendszeresen tisztítsa párnáit, takaróit és szőnyegeit!


Ezek a tárgyak ugyanis kedvelt búvóhelyei a poratkáknak, vagy akár a penésznek, amely szintén hozzájárul otthona rossz levegőjéhez.

A párnákat és takarókat gyakran rázza és mossa ki, a szőnyegeket pedig porolja vagy porszívózza rendszeresen!


Ha igazán friss és egészséges levegőt szeretne, válasszon a STIEBEL ELTRON kínálatában szereplő szellőztető berendezések közül!