Szellőztető berendezések otthonteremtési támogatással

Jó hír a gyermeket nevelő családok számára, hogy kiegészült az állami otthonfelújítási támogatásról szóló rendelet. Mostantól a tavaly novemberi Kormányrendeletben felsorolt építési tevékenységeken (akár hőszivattyú beszerelésen) kívül szellőztető berendezések kialakítására is igénybe vehető a támogatás.

Miért építsen be szellőztető rendszert?


A szellőztető rendszerek beépítése kiemelt jelentőséget kap azokban a felújított épületekben, ahol  energiahatékonyság növelése érdekében nyílászáró csere, illetve homlokzatszigetelés történt. Ezek a felújítási munkálatok ugyanis nemcsak a fűtéssel előállított hő kijutását akadályozzák meg az épületből, hanem a levegő természetes cserélődését is.

Ezzel a problémával természetesen nemcsak a felújított, hanem az újonnan épített házak tulajdonosai is szembesülnek. A modern szigeteléssel és nyílászárókkal rendelkező épületekben ablaknyitással nem minden esetben biztosítható a kellő mennyiségű és minőségű levegőcsere, illetve rengeteg hőenergia veszteséggel jár.

Energiatakarékos működés


A STIEBEL ELTRON modern szellőztető rendszerei magas hatásfokkal, alacsony fogyasztással és zajszinttel érik el az elhasznált benti és a friss kinti levegő cseréjét. Használatával megspórolható a sorozatos ablaknyitásokkal elvesztegetett hőenergia.

Oxigéndús levegő egész nap


Az elhasznált levegő befolyással lehet közérzetére és teljesítőképességére. A szellőztető készülékek észrevétlenül gondoskodnak otthona tiszta és friss levegőjéről a nap 24 órájában.

Fellélegezhetnek az allergiában szenvedők


A rendszerbe épített szűrőknek köszönhetően nagymértékben csökken az épületbe bekerülő pollen, por és egyéb allergének mennyisége. 

Viszlát penész!


A penészgombák melegágya a nyirkos környezet. A párás, használt levegő elszívásával megszűnik a falak penészedése, amely az esztétikai szempontok mellett komoly egészségügyi kockázatot is jelent.

 

Válasszon igényeinek megfelelően a STIEBEL ELTRON decentralizált hővisszanyerő rendszerei, vagy a központi szellőztető berendezései közül.