Elektromos fűtőkészülékek - költséghatékony alternatíva?


Bár az energiaválság okozta kezdeti bizonytalanság egyre inkább eloszlani látszik, valamint számos megoldás és innovatív lehetőség jelenik meg a piacon, még mindig nem érdemes teljesen félretenni ezt a jelenséget. Az idei fűtési szezon nagyban átalakítja szokásainkat és egyre inkább igyekszünk az elektromos készülékek felé fordulni. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabbakat!

 

Legnagyobb előnyök

 

  • Gyors és egyszerű telepítés 

  • Biztonságos megoldás

  • Praktikus méret, elfér a fürdőszobától kezdve bármilyen helységben

  • Igény szerint beállítható, így költséghatékony megoldást jelent

  • Nagy fűtőkapacitás 

 

Hogyan működik?

 

Az elektromos fűtőberendezések működésének alapja, hogy az elektromos áramot egy arra szolgáló egység segítségével hővé alakítják. A költséghatékonyság növelése abban is megnyilvánul, hogy mindezt veszteség nélkül teszik, így a termelődött hőt maximálisan hasznosítani tudjuk. 

 

Egy kisebb méretű berendezés is elég a megfelelő hőmérséklet fenntartására?

 

Alapvetően ezek a készülékek nagyobb fűtőkapacitással bírnak, mint amit a külsejük mutat. Tehát már a kisebb, kompakt berendezések is elegendőek ahhoz, hogy egy nagyobb lakóhelységet befűtsenek. A méret mellett szintén pozitív tulajdonságaik közé tartozik az, hogy szinte hangtalanul üzemelnek, nem zörögnek, nem kattognak és stabilan tartják a kívánt, beállított hőmérsékletet is. 

 

Ha önmagában nem elég 

 

Az elektromos fűtőkészülékek kiegészítőként is funkcionálhatnak meglévő fűtési rendszerünk mellé. A kandalló vagy cserépkályha sokszor csak ideig óráig biztosítja a szükséges meleget, majd általában elalszik vagy kihűl. Ha erre a fűtési kapacitásra rásegítünk egy elektromos fűtőtesttel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a hőmérséklet nem csökken olyan drasztikusan. 

 

Valóban költséghatékony?

 

Mivel lehetőségünk van arra, hogy saját magunk szabályozzuk a hőmérsékletet vagy igény szerint akár ki is kapcsolhatjuk, így nincsenek jelentősebb plusz költségei a berendezés üzemeltetésének. Nincs szükség rendszeres, éves vagy féléves tisztításra, takarításra vagy átnézésre. Ráadásul az elektromos berendezések élettartama hosszabb, mint hagyományos társaiké. 


A STIEBEL ELTRON kínálatában számos elektromos fűtési megoldást talál! Amennyiben kérdése lenne a készülékekkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal!