Decentralizált szellőztető berendezés
VRL-C 870 G Trend

 • Termékleírás

  Alkalmazás • Jellemző alkalmazások: nagyobb helyiségek (pl. tantermek, tárgyalótermek és üzlethelyiségek, napközi otthonok, éttermek és egyéb rendezvénytermek) ellenőrzött szellőztetése és légtelenítése. • A beépített szűrőnek és hővisszanyerésnek köszönhetően az automatikus helyiségszellőztetés javítja a helyiség levegőminőségét, továbbá csökkenti a CO₂, az aeroszolok, a spórák és a szennyeződés mennyiségét. Ugyanakkor az állandó légcsere csökkenti a helyiség levegőjének szag-, baktérium- és vírusterhelését. • Az optimalizált zajszintű, csendes készülékeket közvetlenül a használati egységben történő decentralizált használatra tervezték. A külső és eldobott levegő vezetéséhez légcsatornák szükségesek. Az elszívott és bevezetett levegő elosztása közvetlenül a készülék rácskimenetein keresztül történik.

  Kényelmi jellemzők • Az üzemmódok, a programok, továbbá a paraméterek könnyen és magától értetődő módon állíthatók be a kezelőegységgel. A készülékek kialakítása biztosítja azok egyszerű és gyors szervizelését, továbbá megkönnyíti azok karbantartását. Egy további érzékelő (tartozék) méri a helyiség levegőjének CO₂-koncentrációját és teljesen automata módon szabályozza a készülék levegőteljesítményét, amíg az érték a beállított CO₂-érték alá nem süllyed. A készülék egy mozgásérzékelőn keresztül (tartozék) egy alapszellőzésbe, ill. egy magasabb levegőfokozatba kapcsolható. A hőmérsékletvezérelt bypass lehetővé teszi a hővisszanyerés automatikus kiiktatását. Minden készülék elektromos előfűtő regiszterrel van felszerelve és alacsony kültéri hőmérséklet esetén is kiegyenlített beszívási, illetve kifúvási térfogatáramokkal használható. • A berendezés nyugalmi állapotában a légáram kontrollálatlan mozgásának megakadályozása érdekében a rendszer motorikus külső- és eldobottlevegő-csappantyúkkal van felszerelve. • Tűz vagy feszültségkimaradás esetén a külső és az eldobott levegő rugós csappantyúi elzárják a levegő útját, hogy ezáltal minimálisra csökkentsék a tűz és a füstgáz terjedését az épületben. • Nagyobb épületekben akár 20 készülék is csatlakoztatható egymáshoz és egyetlen kezelőegységről szabályozható. A készülékek BACnet, Modbus és LON interfészek (tartozékok) segítségével fölérendelt épületautomatikához csatlakoztathatók.

  Telepítés • A készüléket mennyezeti beépítésre tervezték és álmennyezetbe is beépíthető. A készülék a mennyezet különböző helyeire szerelhető. • Az áramlási irányt a készülék elülső oldalán található állítható befúvóráccsal lehet beállítani. • Az elszívott levegőt a készülék a jobb oldali keskeny oldalon lévő elszívottlevegő-rácson át vonja el.

  Hatékonyság • Az energiatakarékos EC-ventilátorok, az intelligens szabályozás és további érzékelők kombinációja hatékony működést biztosít.  Reach-Információ
  Műszaki adatok

  Termékszám: 204133

  Hőhasznosítási arány akár: 92 %

  Levegő térfogatáram: 300-870 m³/h

  Max. levegő-térfogatáram: 870 m³/h

  Maximális teljesítményfelvétel: 1 850 W

  Magasság: 507 mm

  Szélesség: 902 mm

  Hossz: 1 688 mm

  Tömeg: 140 kg

  Valamennyi megjelenítése

  Letöltés PDF formátumban

  Szükséges és további tartozékok