STIEBEL ELTRON projektek a nagyvilágban

A STIEBEL ELTRON nemcsak lakó-és irodaépületekbe telepít épületgépészeti rendszereket és hőszivatyúkat, hiszen az élet számos más területén is szükség van ezeknek a berendezéseknek a munkájára.

Decentralizált szellőztető berendezés kiépítése egy lengyelországi templomban

Egy akár évszázadokkal ezelőtt épült templomban nagy gondot okoz a szellőztetés hiánya. A párás levegő kedvező körülményeket biztosít a penésznek és különböző gombafajoknak, melyek könnyen megtelepedhetnek az épület falain.

Ez amellett, hogy esztétikai probléma, egészségügyi kockázatot is jelent.

 

A STIEBEL ELTRON decentralizált és kis ráfordítással utólag is beépíthető szellőztető berendezése, az LWE 40 a levegő páratartalmának és hőmérsékletének egyenletes szinten tartásával kiváló levegő minőséget biztosít.

 

Az elhasznált levegő folyamatos cseréje gondoskodik arról, hogy a mise teljes időtartama alatt megfelelő mennyiségű oxigén legyen a helyiségben, így elkerülhetőek az esetleges rosszullétek. A beáramló levegőt egy finom szűrőrétegen is átáramlik mielőtt a terembe jut, ezért biztonságos környezetet teremt az allergiások számára is.

Hőszivattyús medencefűtés a Quoin-szigeti teknős rehabilitációs központban

Az ausztráliai Quoin Island Turtle Rehab Center beteg és sérült tengeri teknősök megmentésével foglalkozik, 2011 óta 163 teknőst rehabilitáltak és engedtek vissza természetes élőhelyükre.

 

Az állatok gyógyulásához elengedhetetlen a megfelelő körülmények biztosítása a medencékben, a vizet télen is 23-26 Celsius-fok közötti hőmérsékleten kell tartani.

Ezt a feladatot a STIEBEL ELTRON által telepített levegő-víz hőszivattyú látja el. A hőszivattyút a sziget napelemes rendszeréhez csatlakoztatták, így a lehető leginkább fenntartható módon, a legköltséghatékonyabban biztosítja a teknősök felépülését.