Rendszeresen lekapcsolja a villanybojlert, hogy energiát takarítson meg? Van ennél hatékonyabb megoldásunk is!


Ön is azok közé tartozik, akik takarékossági okokból előre kikapcsolják a bojlert, vízmelegítőt, amikor elhagyják a házat? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb praktikákat, amellyel energiát és pénzt is spórolhat.

 

Vissza a gyökerekhez

 

Korábban, amikor a vizet tüzelőanyaggal melegítették, a tárolós vízmelegítők, azaz a kazánok "kikapcsolása" egy energiahatékony megoldásnak bizonyult. Ugyanezt alkalmazták a hűtők, gáztűzhelyek és egyéb elektronikai cikkek esetén. 

 

Az olyan szokások, beidegződések, mint például a világítás lekapcsolása, amikor elhagyjuk a szobát, a mai napig fennmaradtak. De vajon a bojlerben lévő vizet állandóan melegen kell-e tartanunk?

 

Nem feltétlen!  A modern vízmelegítők és villanybojlerek mára már olyan szigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek, amelynek segítségével a víz hőmérséklete huzamosabb távon állandó tud maradni.


De mikor kell kikapcsolni?

 

Az otthonától való hosszabb távollét, nyaralás vagy üzleti út esetén nincs szükség a vízmelegítő folyamatos működésére, erre az időre nyugodtan lejjebb veheti a bojler melegítésének intenzitását. Azt azonban semmiképpen sem javasoljuk, hogy teljesen kikapcsolja.

 

Hasonló a helyzet a fűtéssel is. Ha télen munkába megy, hagyja bekapcsolva a radiátorokat egy minimális melegítési szinten, hogy azok állandó hőmérsékletet tartsanak fenn, azaz temperálják a helyiségeket. Hazaérkezés után csak 2-3 fokkal kell feljebb kapcsolni a fűtést és már is megkapjuk a kívánt hőmérsékletet.

 

A vízmelegítés kényelmes és gazdaságos is lehet. A döntés az Öné. Válasszon a vízmelegítéshez, valamint a fűtéshez, szellőzéshez és hűtéshez szükséges megoldások széles választékából.

 

A tárolós vízmelegítők esetében a STIEBEL ELTRON-nál kizárólag minőségi megoldásokat kínálunk Önnek!