Minden, amit a szabályozott szellőztetésről és a szellőztető rendszerekről tudni kell


A szellőztetést, a rendszeres levegőcserét napjainkban már modern megoldásokkal is tudjuk szabályozni. 

 

Milyen előnyei vannak a szabályozott szellőztetésnek?

 

  • A beltéri levegő minőségének javítása

  • Automatikus szellőztetés, időigényes kézi ablak szellőztetés nélkül

  • Energiahatékony szellőztetés hővisszanyeréssel

  • Az épületszerkezet védelme és a penészedés megelőzése

  • Tisztább levegő az arra érzékenyek, allergiások számára

 

Ha a szabályozott szellőztetés mellett dönt, a friss levegő otthonában állandóan jelen lesz. A szellőztetés megakadályozza, hogy Ön és családja megnövekedett szennyezőanyag-koncentrációjú, áporodott levegőt lélegezzen be.

 

A lehetőségek: központi vagy decentralizált szellőztető rendszerek

 

Az ellenőrzött lakótéri szellőztetésnél megkülönböztetünk központi és decentralizált szellőztető rendszereket. Minden rendszerben egy a közös: megbízhatóan gondoskodnak a friss, szűrt levegőről otthonában, időigényes, ablakon keresztül történő szellőztetés nélkül.

 

A központi megoldások esetében egyetlen készülék veszi át a helyiségek szellőztetését, és így az egész lakótérben biztosítja a friss levegő komfortját. Az egységek visszanyerik a hőenergiát az elszívott levegőből, és azt a befújt levegő fűtésére használják. A hatékonyság és az egészséges életmód kéz a kézben jár!

 

Központi szellőztető rendszerek

 

A központi szellőztető rendszerek különösen alkalmasak új építésű lakások és házak esetében. A központi szellőztetési megoldásoknál így egyetlen készülék gondoskodik a elszívott és a beszállított levegőről, és így biztosítja a helyiségek szellőzését és szellőztetését. A nagy előny a levegőben rejlik: az egész lakótérben egyenletes frisslevegő-komfort. Decentralizált szellőztető rendszerek

 

A decentralizált szellőztetés a legoptimálisabb választás felújítás vagy magas páratartalommal kapcsolatos probléma esetén. A telepítési erőforrások, szükséges anyagok mértéke általában alacsony - és gyorsan megvalósítható. Az egyes egységek egymástól függetlenül biztosítják az egész lakótér optimális szellőzését.

 

Ha még a fenti érvek sem győzték meg:

 

A zárt helyiségekben elengedhetetlen a rendszeres friss levegő biztosítása. A légcserének legalább a helyiség térfogatának 0,4-szeresének kell lennie - óránként. Szellőző rendszereinkkel a lakótér szellőztetése szabályozottan, automatikusan történik.

 

Javítja a beltéri levegő minőségét. A jól szellőző helyiségek döntően hozzájárulnak az Ön jólétéhez. A jól szigetelt házakban a természetes légcsere nagyon alacsony. Ha nincs elég friss levegő a lakásban, akkor áporodott levegőt viszünk be szervezetünkbe. A szellőzőrendszer friss és szűrt levegője kellemesebb. 

 

Csökkenti az energiafogyasztást. Az épületek hőjének több mint fele az ablakokon vagy a beszivárgáson keresztül vész el. Másrészt a jól záródó ablakok és a tömör épületburkolat megakadályozza a szabad légcserét. A lakóterek szellőztetőrendszere orvosolja a problémát. 

 

Szűri a külső levegőt és eltávolítja a szagokat. A szellőzőrendszerek légszűrőkkel vannak felszerelve. Az allergiások számára különösen magas szűrőosztályok vannak. És ez fordítva is igaz: főzés után a konyhából gyorsan távozik a szag. 

 

Védi az épületszerkezetet. A lakóépületek szellőztetése csökkenti a nedvességkárok és a penész kialakulásának kockázatát. 

 

A STIEBEL ELTRON kínálatában számos szellőztető-rendszer elérhető. Amennyiben nem találja a számára ideálisat, vegye fel velünk a kapcsolatot!