Milyen zajszinttel üzemel egy hővisszanyerős szellőztető rendszer?


Ha szeretné csökkenteni háza vagy lakása energiafogyasztását, akkor az egyik lehetőség a hővisszanyerő rendszer beszerzése. Sokan azonban attól tartanak, hogy ez a rendszer túl sok zajjal jár. De hogyan is néz ki ez a valóságban?

 


A hővisszanyerő rendszer működésének alapja, hogy lehetővé teszi a levegő alacsony hőveszteséggel járó cseréjét. Ezzel a rendszerrel mindig friss levegő lesz otthonában, de nem kell megküzdenie a porral és a pollenekkel, mint a nyitott ablakok esetében. Ezenkívül, jelentős mennyiségű energiát is megtakaríthat akár a fűtési szezonban is.

 

A zajszint az egyik fő tényező a készülék kiválasztásakor. Ha úgy dönt, hogy szellőztető berendezést vásárol, akkor érdemes utánanéznie az egyes készülékek zajszintjének is. A csatornarendszer helyes kialakítása szintén fontos szerepet játszik.

 

Például egy 60 dB-es zajszint 50%-os teljesítmény mellett már elég jelentős, emiatt a rendszert gyakran éjszakára le kell kapcsolni, így az energiamegtakarítás már közel sem lesz olyan hatékony és magas szintű.

 

A STIEBEL ELTRON készülékeket az európai szabványok alapján tesztelték. Minden termékünk a legcsendesebbek közé tartozik a piacon, és ez szellőztető egységeink esetében sincs másképp. A készülék maximális zajszintje a házon belül a mosogatógépéhez hasonló, és a csatornaszerkezet felé a csőelemek csillapítják. Értékei a prémium kategóriába tartoznak.

 

Ha felkeltettük érdeklődését termékeink iránt vagy tanácsra van szüksége az Ön igényeinek legmegfelelőbb készülék kiválasztásához, kérjük, vegye fel a kapcsolatot szakembereinkkel!