Mikor cseréljük le a bojlert?


Sokan halogatják a bojler cseréjét. Ennek oka, hogy a kezdeti költségek általában magasabbak. Itt viszont gyakran elfeledkezünk arról a tényről, hogy egy új készülék beszerelése hosszú távon megtakarítással is járhat. Ön tisztában van azzal, hogy mikor érkezett el az idő a bojler cseréjére?

 

Nem könnyű a megfelelő vízmennyiséget felmelegíteni egy bojlerben, hogy a háztartásban mindenki számára elegendő vizet biztosítson. Kezdje azzal, hogy meggyőződik arról, hogy a bojler képes-e a megfelelő hőmérsékletű víz előállítására.

 

Túl hosszú fűtési idő

 

Ez egyértelműen jelzi, hogy a fűtőtest vagy más fűtőforrás (kombinált fűtőtestek esetén) nem teljesen megfelelő. A hiba több helyen is lehet, ezért érdemes megfontolni a szervizellenőrzést és a javítást, ezt nem érdemes halogatni, hiszen további, súlyosabb problémákhoz is vezethet.

 

Furcsa zajok és nyikorgások

 

Hallja a bojlert a társasház folyosóján vagy a kertben? Ezek a nem megfelelő működés jelei lehetnek. Egy működő és mindenekelőtt új kazán nem ad kellemetlen vagy hangos hangokat. 

 

A hangok mögött azonban egészen más folyamatok is állhatnak, amelyek súlyosabb problémákat eredményezhetnek. Egy megfelelően működő bojler csendesen működik, mintha nem is tudna róla. Ez azt jelenti, hogy javítás vagy csere nélkül nem fog működni.

 

Vízszivárgás

 

Ha csak egy szivárgó tömítésről vagy egy eltört tápcsőről van szó valahol, csak cserélje ki a sérült alkatrészt, és a probléma megoldódik. Ha azonban a tartályon repedés van, amelyen keresztül víz csöpög, a bojlert azonnal ki kell cserélni. 

 

Költséghatékonyság?

 

A mai világban az energiatakarékos készülékek jelentenek költséghatékony és időtálló megoldást, ezzel mi is lépést tartunk. Ha régi kazánja túl sok energiát fogyaszt, cseréjével nem csak egy modernebb készüléket kap, hanem az energiaszámlákon is szép összeget takaríthat meg.

 

Napjaink egyik legfontosabb témája a hatékony energiagazdálkodás a gazdaságosságra helyezve a hangsúlyt. A STIEBEL ELTRON kiváló minőségű vízmelegítő termékeket gyárt, amelyek rendkívül energiatakarékosak is. Ezek az eszközök a legmagasabb energiaosztályokba tartoznak.

 

Hideg víz

Ha a bojler nem melegszik, a probléma lehet egyszerű hideg érintkezés is. Itt szervizelésről van szó, nem pedig cseréről. Ha a bojler valamelyik cserélhető alkatrésze elromlott, akkor ismét a szervizelésről beszélünk, szakértő tanácsával, aki fel fogja mérni, hogy hosszú távon mi éri meg jobban - egy drágább alkatrészbe vagy egy új eszközbe való beruházás.

 

Ha azonban nagyobb problémáról van szó, akkor jobb, ha a fűtőberendezést minél hamarabb kicseréli. A meghibásodott bojler ugyanis rövidzárlatot vagy tüzet okozhat. 

 

Furcsa szag

 

A bojlerrel ellátott helyiségben azonosíthatatlan szagot érez? A bojlerben lévő víz többféle okból is lehet problémás. A leggyakoribbak azonban azok a baktériumok, amelyek a bojlerben lévő forró víz környezetében elszaporodhatnak, mint például a legionella. Ezek talán még nem ok arra, hogy lecserélje bojlerét, de arra igen, hogy szervizeltesse - hogy ne jelentsenek veszélyt az egészségére.

 

Cserélje ki a régit

 

A STIEBEL ELTRON több tucat, modern vízmelegítő modellt kínál, köztük minden helyzetre és minden otthonra megfelelő készülékeket.