Miért érdemes hővisszanyerős szellőztető rendszert telepítenie?

Az egészséges levegő megteremtése különösen fontos olyan helyeken, ahol hosszú időt töltünk, mint például az otthonunkban vagy munkahelyünkön.  A STIEBEL ELTRON szellőztető rendszerei segítenek fenntartani a friss és tiszta levegőt, miközben eltávolítják a szennyeződéseket és allergéneket, ezáltal javítják a beltéri levegő minőségét, ezzel csökkentve az allergiás reakciók kockázatait.

Az épületek szellőztetése ma már nem csak az egyszerű levegőcseréről szól. A modern építészeti és klímatechnológiai fejlesztések révén egyre többen ismerik fel a szellőztetésben rejlő lehetőségeket, amelyek javítják a beltéri levegő minőségét és kellemes, energiatakarékos környezetet teremtenek az otthonainkban és az irodáinkban. 

Berendezéseink minimális energiakibocsátás mellett rendkívül hatékony működést biztosítanak. Az intelligens szabályozási lehetőségek révén a rendszerek csak akkor működnek, amikor valóban szükség van rájuk, ezáltal csökkentve az energiafogyasztást és a költségeket. A hővisszanyerési funkció révén a meleg levegő hőjét visszanyerik, így tovább növelve a rendszer hatékonyságát.

 

https://www.stiebel-eltron.hu/hu/magazin/friss-levego-energiaveszteseg-nelkul.html

 

Szellőző berendezések működése

A szellőztető rendszer olyan berendezés, amely külső levegőt hoz be a helyiségbe, miközben eltávolítja a használt levegőt szelepek segítségével. Ennek számos előnye van, különösen a költséghatékonyság és az optimális beltéri levegő minőség szempontjából.

A hőveszteség legtöbbször a szellőztetés során jelentkezik, de a szellőztető rendszerekkel hatékonyan csökkentheti ezt a problémát. A rendszer működési elve egyszerű: egy ventilátor friss külső levegőt szállít a helyiségbe, miközben egy másik ventilátor eltávolítja a használt levegőt. A két légmennyiség között egy hőcserélő segítségével történik a hő átvitele, így a beáramló levegő felmelegszik. Ebben az esetben lehetőség van hővisszanyerős szellőztető rendszer használatára is.

Ezzel a módszerrel a hideg, -15°C-os külső levegő akár +16°C-ra is felmelegíthető, mielőtt belépne a helyiségbe. Ennek köszönhetően a már előmelegített levegőt sokkal kisebb energiafelhasználással lehet tovább melegíteni szobahőmérsékletűre. Ennek eredményeként csökkentheti a fűtési költségeket a hagyományos szellőztetéssel szemben, amikor hideg levegő áramlik be a nyitott ablakokon keresztül.

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek előnyei

A hővisszanyerős szellőztető berendezésnek nem csak anyagi előnyei vannak, hanem pozitív hatással van egészségünkre is. Az allergiások számára kifejezetten előnyös a szellőztető rendszer, mivel megnehezíti a pollenek és porok bejutását a lakásba. A beépített szűrők segítségével a szellőztető gép hatékonyan szűri a levegőt, és csökkenti a szállópor és pernye mennyiségét. Ezáltal allergiás tünetek nélkül élvezhetjük az otthonunkban eltöltött időt.

A szmog is kevésbé képes bejutni otthonunkba a szellőztető rendszerek használatával. A folyamatos légcsere segít megőrizni a friss levegő minőségét, miközben eltávolítja az elhasznált levegőt.

A szellőztető berendezések használatával állandó és folyamatos légmozgást érhetünk el, ezáltal a párásodás és a penészedés esélye is jelentősen csökkenthető. Emellett a szellőztető rendszereink lassú légáramlása nem okoz huzatot.

 • A berendezéseink állandóan biztosítják számunkra a friss, oxigéndús levegőt. Így búcsút inthetünk az oxigénhiány okozta levertségnek, kimerültségnek vagy fejfájásnak. Ezen túlmenően, az alvásunk minősége is jelentősen javulhat, így növelik komfortérzetünket.

 • A beépített szűrők csökkentik a szmog, szállópor és pernye mennyiségét. A folyamatos légcsere révén a helyiségeinkben keletkező por mennyisége is csökkenthető.

 • A szellőztető rendszerek képesek a pollenek és allergének kiszűrésére, így megfelelő levegőminőséget biztosítanak az allergiások számára.

 • Az állandó, lassú légmozgás miatt a penészedés esélye drasztikusan csökken.

 • Az elszívott levegő oldalán található CO2- és páraérzékelők lehetővé teszik az automatikus üzemmódot. Például, ha zuhanyozás során magasabb páratartalom érzékelhető, a rendszer automatikusan növeli a szellőzés intenzitását. A levegő minőségének érzékelésével a szellőzés mennyisége az ott tartózkodók igényeihez igazítható.

Miért válassza a STIEBEL ELTRON hővisszanyerős szellőző berendezéseit?

Szellőztető rendszereink lassú és szinte észrevehetetlen légáramlást hoznak létre az otthonunkban, ezáltal huzatmentes környezetet teremtenek. A berendezéseink zajszintje sem jelent problémát, ha szakember segítségével kerülnek telepítésre, ugyanis a rendszereket általában alagsorban helyezik el, és hangszigetelő anyagokkal borítják a csöveket.

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek segítségével csökkentheti fűtési költségeit, azáltal, hogy a készülékek az általuk visszanyert hőt használják fel a bejövő levegő felmelegítésére. Termékeink így költséghatékonyabb szellőztetést biztosítanak, mint a hagyományos nyitott ablakon történő szellőztetés.

A hővisszanyerős szellőztető rendszereink elszívják a belső páraterheléseket, így szárazabb levegőt biztosítanak a lakásában. Ez különösen olyan helyiségekben jelent előnyt, ahol gyakran keletkezik pára, például a fürdőszobában és a konyhában.

A beépített szűrőknek köszönhetően a szellőztető rendszerek hatékonyan szűrik meg a levegőt, ezzel csökkentve a pollenek, szállópor és pernye mennyiségét az otthonában.

 • Fűtési költségek csökkentése

 • Állandó, friss oxigéndús levegő

 • Pollenek és allergének szűrése

 • Penészedés megelőzése

 • Akár 94%-os hővisszanyerés

 • Páratartalom-szabályozás lehetősége