Átfolyós vízmelegítő vagy tárolós vízmelegítő? Melyiket válasszam?


A használati melegvíz előállítására minden háztartásban szükség van, éppen ezért szokott felmerülni a fentebb olvasott kérdés akkor is ha új épületről, és akkor is ha utólagos beszerelésről van szó. 

 

A vízmelegítőket két nagy csoportra osztjuk, léteznek átfolyós és tárolós készülékek is és ezek a felhasználó szempontjából nagymértékben eltérnek egymástól, más előnyöket és alkalmazási lehetőséget biztosítanak a számunkra.

 

A STIEBEL ELTRON kínálatában mindkét típusú vízmelegítő megtalálható, ide kattinva tekinthetőek meg!

 

Átfolyós vízmelegítő jellemzői


Az átfolyós vízmelegítő legjellemzőbb tulajdonsága a kis helyigény. A melegvíz előállítása a fogyasztással egyidejűleg történik. Az előállított melegvíz mennyiségét a készülék teljesítménye határozza meg. Ez csak egy csapoló egyidejű ellátását teszi lehetővé. Ha például zuhanyzás közben kinyitjuk a kézmosó csapját is, akkor a termelt vízmennyiség máris kétfelé oszlik és a zuhany melegvíz hőmérséklete csökkeni fog.

 

Az átfolyós vízmelegítőt főként konyhában és fürdőben érdemes használni, ahol gyakran és nagyobb mennyiségű forró vízre van szükség. Mini készülékeink a vendég wc-ben vagy a konyhapult alatt is elférnek. A szükséges vízmennyiség és a felhasználási igények alapján többfajta készülék közül választhat átfolyós vízmelegítő készülékeink közül, ide kattintva.

  • Elektronikus szabályozás

  • Kiváló energiahatékonyság

  • Fokra pontos hőmérséklet beállítás

  • Gyermekvédelmi hőfok beállítás

  • Lapos, kompakt formátum


A STIEBEL ELTRON kínálatában megtalálható DCE 11/13 kompakt átfolyós vízmelegítő egy család melegvíz ellátását elégíti ki.

Tárolós vízmelegítő jellemzői


A tárolós készülékek a tartályban lévő vizet hosszabb időn át melegítik fel, - ez nagyban függ a készülék teljesítményétő - viszont a tárolt vízmennyiség a nagyobb melegvíz fogyasztás ellátásához tökéletesen elegendő.

Így feltétlenül tárolós készüléket érdemes beüzelmeni ott, ahol több egyidejűleg is használni kívánt fürdőszoba, konyha melegvíz ellátására van szüség.

 

Különösen fontos a tárolós készülékek alkalmazása, ha a melegvíz-fogyasztás távolabb van a készüléktől.

 

A STIEBEL ELTRON kínálatában megtalálható PSH 80 Classic egy család melegvíz ellátását tökéletesen kielégíti:

  • Hidraulikus vezérlés

  • Kiváló hőszigetelés

  • Fokozatmentes hőmérséklet állítás

  • Fagyvédelem


Tárolós vízmelegítő választásakor a legfontosabb szempont mindig a készülék űrtartalma lesz. Egy átlagos ember naponta kb 50 liter vizet használ el, így egy négytagú családnál ez kb. 200 liter vizet jelent naponta. A tárolós STIEBEL ELTRON vízmelegítőket nagy, napi több száz literes melegvíz igény esetén is ajánljuk.


Termékeink között álló melegvíz tárolók is megtalálhatóak 200 litertől egészen 1000 literes űrtartalomig. A tárolók a forró vizet a kívánt hőmérsékleten tartják 35°C és 82°C között.

 

Tekintse meg termékeinket Ide kattintva!