A modern épületgépészeti megoldások iránti kereslet az elmúlt években fellendült. A családok számára azonban továbbra sem ez az egyetlen módja a megfelelő hőmérséklet biztosítására, ezért szeretnénk Önnek bemutatni a hőszivattyúk előnyeit!

 

1. Költségcsökkentés

A környezet hőjének felhasználásával a hőszivattyúk többszörösére növelhetik a működéshez szükséges energia mennyiségét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 1 kWh elektromos energiából, amit a hőszivattyú felhasznál, akár 5,5 kWh hőenergiát is kaphat, amit aztán eloszthatunk a melegvíz- és fűtési rendszerekhez. 

Egy adott hőszivattyú-modell működési paramétereinek tökéletes megértéséhez azonban célszerű működési teljesítmény diagramot kérni, amely megmutatja az adott típusú hőszivattyú teljesítményét és fűtési tényezőjét a külső környezet változó hőmérséklete mellett. Ennek a diagramnak az alapján pontosan kiszámíthatja, hogy mennyi lesz a fűtési megtakarítása az év során.

 

2. Többcélú működés

A fűtés és a melegvíz előállítás mellett a hőszivattyúk hűtést is biztosítanak. Erre minden hőszivattyú képes, amelyik irányváltó szeleppel rendelkezik. 

Emellett a geotermikus energiát kinyerő hőszivattyúk előnyt jelentenek a többi típussal szemben a passzív hűtés lehetőségében. 

 

3. Hosszú élettartam

Nagyobb beruházásnál fontos szempont a készülék élettartama. Az élettartamot a hőszivattyú helyes kiválasztása és rendszeres szervizelése is meghatározza. Korszerű gépészeti megoldásokkal az ingatlanunk hosszútávú értékállóságát is biztosíthatjuk. 

Konkrét készülék kiválasztásakor minden üzemeltetési követelményt figyelembe kell venni, például a hőszivattyús rendszer típusát, az épület hőveszteségét vagy a hőleadó rendszer típusát (padlófűtés/radiátorok). STIEBEL ELTRON hőszivattyú vásárlásakor az Ön igényeinek és követelményeinek megfelelően választjuk ki a legmegfelelőbb készüléket, hogy biztosítva legyen a rendszer hosszútávú működése.

 

4. Támogatások lehetősége

Bár a hőszivattyúk beszerzési költségüket tekintve nem tartoznak a legolcsóbb fűtési rendszerek közé, költségüket a hosszú távú előnyök megfelelően kompenzálják. Ezen felül támogatásokkal csökkentheti kiadásait. 

Használja ki Ön is a hőszivattyú előnyeit és válasszon környezetkímélő megoldást az otthona fűtésére, hűtésére és a használati meglegvíz ellátására!