A fűtési program beállítása

Energiaköltségek megtakarítása az ECO funkció használatával

A FŰTÉSI PROGRAM menüpontban megadhatja, hogy a készülék mikor és milyen gyakran fűtsön a különböző fűtőkörök komfort beállítási pontjával (szobahőmérséklet). Más időpontokban a készülék az ECO beállítás szerint fűt. Lehetősége van a fűtés beállítására a hét minden egyes napjára (hétfőtől vasárnapig) Hétfőtől péntekig (Hé - Pé) szombat és vasárnap (Szo - Va) az egész hétre (Hé - Va) Naponta három kapcsolási időpárt állíthat be. A három kapcsolási időpár az óra jobb oldalán lévő kijelzőn látható. Egy kapcsolási időpár a kezdési időpontból és a befejezési időpontból áll, amikor a készülék visszatér a korábbi állapotába. Az idő megadása 15 perces lépésekben történik.

Megjegyzések a fűtési program beállításához

Sajnos nem lehetséges a fűtési program éjfél (00:00) utáni beállítása - ehhez az alkalmazáshoz két kapcsolási időt kell beállítani.

Rövid magyarázat

Milyen szobahőmérsékletet kell beállítani?

A szobahőmérséklet hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat egy helyiségben vagy sem. Vannak egyéni preferenciák és egyesek kicsit melegebbet, míg mások kicsit hűvösebbet szeretnek. A szobahőmérséklet beállításakor használja ezeket az általános irányértékeket útmutatásként: A lakótérben 20-22 Celsius-fok hozzájárul a kellemes szobaklímához. A konyhában a tűzhely és a hűtőszekrény is melegíti a helyiséget, így itt 18 fok is elegendő. A hálószobában 17 vagy 18 fok szintén elegendő. Az alacsonyabb hőmérséklet és a helyiség páratartalma növelheti a penészesedés kockázatát. A fürdőszoba pedig természetesen lehet kicsit melegebb, itt a 22 fok az ideális.

Hogyan állítsuk be a fűtést télen?

A helyiség hőmérsékletének télen 18 és 22 Celsius-fok között kell lennie. A fűtés beállításánál vegye figyelembe a személyes körülményeket: a gyerekek játszószobájának vagy egy betegszobának napközben egy-két fokkal többre lehet szüksége. Vagy éppen ellenkezőleg, egyes helyiségeknek egy fokkal kevesebbre van szükségük - különösen, ha napközben senki sincs otthon. Egyszerűen állítsa be a kívánt hőmérsékleteket és napszakokat a komfort üzemmódhoz és az ECO üzemmódhoz. Így télen energiatakarékosan fűthet, és költséget takaríthat meg.

Így állíthatja be helyesen a fűtést

  1. Állítsa be a kívánt szobahőmérsékletet minden egyes helyiségre.

  2. Használja ki a komfort üzemmód és az ECO üzemmód lehetőségeit. Az ECO üzemmód alacsonyabb hőmérsékletei például éjszaka és hétköznapokon alkalmazhatók, amikor senki nincs otthon.

  3. Rendszeresen szervizeltesse a fűtési rendszert. Ez biztosítja a fűtés optimális és energiatakarékos működését.