Szellőztetési fokozatok és szellőztetési program beállítása

Az Ön LWZ 8 C Premium berendezése teljesen automatikusan szabályozza, hogy mikor és mennyi ideig működik a szellőztetés. A "Szellőztetési fokozatok" gyorselérés segítségével azonban a szellőzést terven kívül is működtetheti, vagy csökkentheti a szellőzést a nyaralás alatt, és ennek megfelelően egyénileg beállíthatja. Segédvideóink megmutatják, hogyan.

Szellőztetési fokozatok magyarázata

0. fokozat | Szellőztetés nedvességvédelemre. A nedvességvédelem akkor ajánlott, amikor nem tartózkodik otthon, és a nedvességterhelés alacsony.  A szennyest ebben az időszakban nem szabad a helyiségben szárítani. A szellőztető rendszer erre a ventilátor fokozatra van állítva, hogy a minimális működés megvédje az épületet a penészesedéstől.

 

1. szint l Csökkentett üzemmódú szellőzés. Használja a ventilátorokat, amikor átmenetileg nincs otthon. A minimális higiéniai követelmények ezzel a ventilátorszinttel biztosítottak. Az otthonában lévő nedvességterhelést azonban ennek megfelelően csökkenteni kell.

 

2. szint | Névleges szellőzés. Az Ön szellőztető rendszere normál üzemmódban működik. A névleges szellőztetéssel biztosíthatja a higiéniai követelmények és az épületvédelmi követelmények teljesülését.

 

3. fokozat | Intenzív szellőztetés. Az intenzív szagok vagy a nedvesség kiszellőztetéséhez otthonából fokozott légtérfogatáramú másodlagos szellőztetésre van szükség. A légcserét kézi ablakszellőztetéssel is támogathatja. 

 

Megjegyzés 

Minél nagyobb a ventilátor fordulatszáma, annál magasabb a zajszint.

Szellőztetés program beállítása

Költség- és energiatakarékosság az egyéni szellőztetési programmal

A „Szellőztetés program” menüpontban megadhatja, hogy a készülék mikor és milyen gyakran működjön nappali üzemmódban (ventilátor fokozat). Az idő többi részében a készülék éjszakai üzemmódban szellőztet. Lehetősége van arra, hogy a ventilátorprogramot a következőkre állítsa be 

  • a hét minden egyes napjára külön
  • Hétfőtől péntekig (Hé - Pé)
  • Szombat és vasárnap (Szo - Va)
  • egész hétre (Hé - Va)

Most három kapcsolási időpárt állíthat be. A három kapcsolási időpár az óra jobb oldalán lévő kijelzőn látható. Egy kapcsolási időpár a kezdési időpontból és a végidőből áll, amikor a készülék visszatér a korábbi állapotába. Az idő megadása 15 perces lépésekben történik.

Megjegyzés

Sajnos éjfél (00:00) után nem lehet beállításokat végezni - ehhez az alkalmazáshoz két kapcsolási időt kell beállítani.