A melegvíz-hőmérséklet és a melegvíz-program beállítása

Lépésről lépésre a kívánt melegvíz-hőmérséklet beállítása

A beépített szellőztetőegység szabályozóján gyorsan és egyszerűen beállíthatja az otthonának megfelelő melegvíz-hőmérsékletet. Energiatakarékos tipp az LWZ készülékéhez: Használja az egyéni melegvíz-programot. Éjszakai üzemmódban alacsonyabb melegvíz-hőmérsékletet határoz meg fűtési rendszere számára, mint nappali üzemmódban, ezért mindig akkor használható, ha nincs szükség melegvízre. Ezzel energiaköltségeket takarít meg!

Megjegyzések

Minél magasabbra van beállítva a melegvíz-beállítási hőmérséklet, annál magasabb energiaköltségekre számíthat.

Ha a kívánt/beállított melegvíz-hőmérsékletet nem éri el, kérjük, forduljon a szakszerelőhöz. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a melegvíz-ellátás szabálytalansága esetén szükség lehet a legionella elleni kezelésre. Erről a kezelési és telepítési útmutatóban talál információkat. Ha további kérdései vannak, kérjük, forduljon a szakképzett szerelőhöz. 

Hiba bejelentése szakszerviznél

A melegvíz-program beállítása

Forró víz, amikor szüksége van rá: Melegvíz-program a kényelemért és a költségmegtakarításért

Ha minden nap más-más időpontban szeretné melegíteni a melegvizet, beállíthatja azokat az időszakokat, amelyekben a melegvíz-készítés a nappali beállított hőmérsékletek alapján történik. A többi időszakban az éjszakai beállított hőmérsékleteket veszi figyelembe a készülék. Mivel ez utóbbiakra alacsonyabb melegvíz-hőmérsékletet határoz meg, így energiát és ezáltal költségeket takaríthat meg.

Lehetősége van a melegvíz-előkészítés beállítására a következőkre vonatkozóan

  • a hét minden egyes napjára külön
  • Hétfőtől péntekig (Hé - Pé)
  • Szombat és vasárnap (Szo - Va)
  • az egész hétre (Hé - Va)

Mindegyik lehetőséghez három kapcsolási időpárt állíthat be. Az idő megadása 15 perces lépésközzel történik.

Megjegyzések

Az időpárokat úgy kell kiválasztani, hogy a víztároló tartály a be- és kikapcsolás között teljesen fel tudjon melegedni (legalább 3 óra). Sajnos éjfél (00:00) utáni beállítás nem lehetséges - ehhez az alkalmazáshoz két kapcsolási időt kell beállítani.