A melegvíz-hőmérséklet és a melegvíz-program beállítása

Hogyan állítsa be a melegvíz komfort hőmérsékletét és a melegvíz-programot a hőszivattyú komfort és ECO üzemmódjával?

A használati melegvíz komfort hőmérsékletét gyorsan és egyszerűen beállíthatja a hőszivattyú vezérlőjén. Energiatakarékos tipp a hőszivattyúhoz: Használja az egyéni melegvízprogramot, hogy csak akkor használjon magas hőmérsékletű vizet, amikor valóban szüksége van rá. ECO üzemmódban alacsonyabb használati melegvíz-hőmérsékletet határoz meg, mint komfort üzemmódban. Ez energiaköltségeket takarít meg!

Megjegyzések

Minél magasabbra van beállítva a melegvíz beállítási hőmérséklet, annál magasabb energiaköltségekre számíthat.

Ha a kívánt/beállított melegvíz célhőmérsékletet nem éri el, kérjük, forduljon szakszervizhez. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a melegvíz-ellátás szabálytalansága esetén szükség lehet a legionella elleni kezelésre. Erről a kezelési és telepítési útmutatóban talál információkat. Ha további kérdései vannak, kérjük, forduljon szakképzett szerelőhöz.

Hiba bejelentése szakszerviznél

A melegvízprogram beállítása

Költség- és energiatakarékosság az egyéni melegvízprogrammal

A "Melegvíz-programban" meghatározza azokat az időpontokat, amikor a melegvizet a komfort beállítási hőmérsékletre melegíti fel. A többi időpontban a melegvíz az ECO-beállítási hőmérséklet alapján készül. Mit jelent ez pontosan? Az ECO üzemmódban alacsonyabb melegvíz-hőmérséklet van meghatározva, mint a komfort üzemmódban, ezért mindig akkor használható, amikor nincs szükség melegvízre. Ez energiát és költségeket takarít meg! 

Lehetősége van arra, hogy a melegvíz-készítést a következőkre állítsa be

a hét minden egyes napjára külön

Hétfőtől péntekig (Hé - Pé)

Szombat és vasárnap (Szo - Va)

az egész hétre (Hé - Va)

Mindegyik opcióhoz naponta három kapcsolási időpárt állíthat be. Az idő megadása 15 perces lépésekben történik. 

Megjegyzések

Az időpárokat úgy kell kiválasztani, hogy a víztároló tartály a bekapcsolás és kikapcsolás között teljesen fel tudjon melegedni (legalább 3 óra). Éjfél (00:00) utáni beállítás sajnos nem lehetséges - ehhez az alkalmazáshoz két kapcsolási időt kell beállítani.

Rövid magyarázat

A melegvíz helyes beállítása: 4 gyakorlati tipp

A melegvíz hőmérséklete egyrészt a kényelmet jelenti, másrészt felveti az energiahatékonyság és a költségek kérdését. Ezen okok miatt a melegvíz beállításait gondosan kell megválasztani. Négy gyakorlati tippünk segít ebben.

  1. Találja meg a megfelelő hőmérséklet-tartományt: A 45 és 50 fok közötti melegvíz-hőmérséklet az ideális. Ne feledje, különösen a gyermekes háztartásokban, hogy már ebben a hőmérséklettartományban is előfordulhatnak forrázások és égési sérülések.

  2. Vegye figyelembe az igényeit: Mennyi meleg vízre van szüksége, és milyen csúcsidőben? Ha például napközben nem tartózkodik otthon, akkor ebben az időszakban csökkentheti a hőmérsékletet, és így energiát és üzemeltetési költségeket takaríthat meg.

  3. Rendszeresen végeztesse el a készülék karbantartást: Mert ez biztosítja a melegvíz hatékony működését.

  4. Használja takarékosan a meleg vizet: Néhány egyszerű lépéssel megelőzheti a vízpazarlást. Ne hagyja feleslegesen sokáig folyni a vizet, javítsa meg a csöpögő csapokat, és használjon takarékos zuhanyfejet.

Hogyan állíthatom be a melegvíz-időket?

A "Melegvíz-program beállítása" című videóban lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogyan állíthatja be a melegvíz-időket.

Lehet-e a használati meleg vizet 50 fokra állítani?

Igen, ez minden probléma nélkül lehetséges. A 45 és 50 Celsius-fok közötti melegvíz-hőmérséklet jó középútnak számít a kényelemre való törekvés és az energiatakarékos működés között.