100. évfordulónk alkalmából játékra invitáljuk

Imerje meg a STIEBEL ELTRON történetének 8 mérföldkövét és nyerjen nagyszerű nyereményeket!


1924 májusában Dr. Theodor Stiebel feltalálta a forradalmi spirál gyűrűs merülő vízforralót, és megalapította az ELTRON-t, a STIEBEL ELTRON cég elődjét. Az ő örökségét visszük tovább, és történetünkkel a vízmelegítés történelmét írjuk. A merülőforraló feltalálásától kezdve a modern hőszivattyúkig és hővisszanyerős szellőztető berendezésekig folyamatosan olyan élvonalbeli termékeket fejlesztünk és gyártunk, amelyek kényelmesebbé teszik az életet. 

Ezt az évfordulónkat egy nyereményjátékkal ünnepeljük a Facebookon, ahol bemutatjuk 100 éves történetünk mérföldköveit, és minden hónapban nyereményeket sorosolunk ki a résztvevők között. A havi játékkérdésekre adott helyes válaszokat az alábbiakban találja.

 

Nevezze meg minden hónapban 2024. 05. 13-tól 2024. 12. 31-ig a helyes választ.

 

A sorsolásra mindig a következő hónap első felében kerül sor, a nyerteseket pedig e-mailben értesítjük.

Aktuális havi kérdésünk

Mi volt Theodor Stiebel forradalmi találmánya?


1924 - A kezdetek

A STIEBEL ELTRON ma már globális vállalat, amely a világ minden táján működik. A 100 évvel ezelőtti kezdetek azonban szerények voltak. 1914-ben, az első világháború kitörése után Theodor Stiebelnek sok más fiatalemberhez hasonlóan be kellett vonulnia a hadseregbe. Ez azt jelentette, hogy meg kellett szakítania tanulmányait a braunschweigi műszaki főiskolán. A háború után azonban sikeresen folytatta a tanulást, és 1920-ban mérnöki diplomát szerzett a Müncheni Műszaki Egyetemen. Konyhai készülékek és egy elektromos radiátor tervével kereste fel nagybátyját, Carl Reese-t, aki aztán 1944-ig gyártotta ezeket a Reese márkanév alatt.

 

Theodor Stiebel szintén ennek az együttműködésnek köszönhette, hogy egy úttörő termékkel, a spirál gyűrűs merülő vízforralót fejlesztett ki, amely gyors felmelegedésének és rövid lehűlési idejének köszönhetően forradalminak számított. Ezt már saját cége, az "ELTRON Dr. Theodor Stiebel" gyártotta, amely rövid idő alatt nagyon sikeres lett, és fokozatosan bővültni tudott.


Írja meg a helyes választ a Facebookon a hozzászólásokban

Megtalálta a helyes választ? Már csak egy lépés választja el attól, hogy megnyerje e havi nyereményünket. Írja meg a helyes választ a Facebook játékunk hozzászólásai alatt. ⓕ.

Játékszabályok és feltételek

A nyertesek listája


A 100 éves jubileumi játékunk nyertesei a következők:

 

2024 május: a győztes még nem került kiválasztásra

2024 június: a győztes még nem került kiválasztásra

2024 július - a győztes még nem került kiválasztásra

2024 augusztus: a győztes még nem került kiválasztásra

2024 szeptember: a győztes még nem került kiválasztásra

2024 október: a győztes még nem került kiválasztásra

2024 november: a győztes még nem került kiválasztásra

2024 december: a nyertes még nem került kiválasztásra

 

 

Gratulálunk a nyerteseknek!