A jövő otthona

Mennyiben változik a jövő építészete?

A világ változóban van. A változást kétségtelenül az éghajlat változása és az egyre szűkösebben rendelkezésre álló erőforrások generálják. Világszerte új technikák és termékek fejlesztésén dolgozik számos vállalat és tudós. A nemzeti kormányok új sztenderdeket állítanak. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy újfajta gondolkodásra van szükség, az energiaforrásokkal való bánásmód új megközelítésére. Termékeink meghatározása és fejlesztése során ez a témakör központi szerepet tölt be. Termékeink a hő és melegvíz előállítását hatékonyan, valamint megújuló erőforrásokat felhasználva érik el.  Az alkalmazott technológiák alapvető szerepet töltenek be a jövő otthonát illetően. Meggyőződésünk, hogy egy jelentős fejlődés küszöbén állunk. A jövőbeli követelmények hatékony koordinálása és céltudatos megvalósítása érdekében indította el a STIEBEL ELTRON 2013-ban az Energiaprojektet – A jövő otthona néven.


„Nem csupán az energiáról van szó, hanem annak intelligens felhasználásáról.”
Intelligens épületgépészet

Mit takar az energiaprojekt?

Energiaprojekt: A jövő otthona zöld energiák felhasználását célozza. Az energiafordulat az építőipar újragondolását teszi szükségessé.

Világszerte számos kormány, vállalat és tudós dolgozik az energiafordulat jelentette kihívások megoldásán – tekintettel az éghajlatváltozásra és az egyre szűkösebben rendelkezésre álló erőforrásokra.  A STIEBEL ELTRON is ezt teszi.

Innováció-vezérelt vállalatunk - épületgépészeti termékek gyártójaként - szintén felelősséget vállal és a kihívásokat lehetőségként értékeli.  Ennek megfelelően indítottuk el nagyszabású kezdeményezésünket a jövő otthona érdekében: az Energiaprojektet.

Mit takar az Energiaprojekt?

A projekt arra a filozófiára épül, hogy a jövő otthonában az elektromos áramot meghatározóan megújuló energiaforrások felhasználásával állítsuk elő. Kizárólag az egyetemesen rendelkezésre álló energiából nyert áram, valamint az energiapiacok kommunikációja segítségével kaphat teret a jövő otthona. Ebben az áram előállítása, tárolása, az épületen belüli energiaáramlás és az intelligens, nyilvános hálózattal (Smart Grid) történő kommunikáció is szerepet játszik.


„Mindenki az energiafordulatról beszél, amit már az otthonomban megvalósítok“
Függetlenség a jövő épületgépészeti megoldásaival

Megújuló energiaforrások hatékony felhasználása, tárolása és kezelése

Mely irányadó ötletek fogják meghatározni a jövőt?

Saját teljesítményünkkel járulunk hozzá az energiafordulat megvalósulásához

Közel 100 éves tapasztalat birtokában tudjuk, hogy elérkezett az ideje az energiahatékony, integrált és stabil megoldásoknak, melyeket mi tisztán, biztonsággal és felelősségteljesen tudunk átadni a következő generációnak. Az Energiaprojekt keretében átfogó megoldást nyújtunk a jövő épületgépészeti kihívásaira: az energia előállítására, tárolására, a hatékony energiafelhasználásra valamint annak irányítására.

 

ENERGIA ELŐÁLLÍTÁS

Természetes erőforrások intelligens felhasználása

Aki a rendelkezésre álló lehetőségeket kihasználja, könnyen fedezheti a saját áramszükségletének jelentős részét.  Éppen ezért dönt egyre több épülettulajdonos napelemek telepítése és ezáltal nagyobb energetikai függetlenség mellett.

 

ENERGIA TÁROLÁSA

Intelligens bánásmód a megújuló energiaforrásokkal
A megújuló energiák révén a piacot nem a kereslet, hanem egyre inkább a kínálat irányítja. A megújuló energiaforrásokból származó elektromos áram keletkezésének ideje nem befolyásolható. Ezért van szükség a fotovoltaikus berendezések által termelt áram decentrális módokon történő tárolására. A többletáramot például már akkumulátorok segítségével is lehet tárolni a későbbi rendelkezésre bocsátásig. Az energia tárolása hő formájában is történhet. A kiváló hőszigetelésű melegvíztárolók is egyszerű és megbízható lehetőséget kínálnak erre.


LWZ Premium napelemmel kombinálva - A STIEBEL ELTRON megoldása a jövő otthonába

A tökéletes duó

LWZ Premium | Kompakt készülék

  • 4 funkció egy készülékben - fűtés, szellőztetés, melegvíz előállítás és hűtés
  • kiválóan alkalmas új építéseknél
  • energiatakarékos inverteres technológia
  • akár 90 %-os hővisszanyerés a szellőztetés során
  • melegvíz kényelmes biztosítása a 235 literes, jól szigetelt tárolóból
Tovább a termékhez

"Az energia ott keletkezik, ahol szükség van rá: az otthonomban."
Energiafordulat otthon