Hőmérséklet | Tudta, hogy a magasabb hőmérséklet csökkenti a teljesítőképességet?

Mindenki szereti a nyarat, de manapság egyre melegebbek és hosszabbak a nyári hónapok– már májustól szélsőségesebb hőmérsékletekre számíthatunk. Jól jöhet pár trükk a hőség ellen! Olvassa el az alábbi javaslatainkat és hűtse le magát a nyáron...

Forrás: meteorológiai adatok Németországból

Növekszik az extrém meleg nyári napok száma. Évről évre több a 30 C°-nál magasabb hőmérsékletű nap.


Hátrányok

A magas hőmérséklet következményei: rossz alvás, alacsonyabb teljesítőképesség

Nyomasztó hőség, fejfájás: a kánikula megterheli a szervezetünket is. A hőség az éjszakai alvásunkat is megnehezítheti. Dr. Lucia Muntean a göttingeni egyetem neurológus és alvásgyógyász szakembere ad tippeket a forró nyári éjszakák átvészeléséhez.

Éppen nyár van, ami önmagában ok a jó hangulatra. Dr. Munteant kérdeztük arról, hogy miért nem érezzük mindig kellemesnek a nyarat?

Magas hőmérséklet mellett a szervezet saját hűtési rendszere túlterhelődik, ami keringési problémákhoz vezethet. Kellemetlen közérzet és alacsonyabb teljesítőképesség lehetnek a következmények. Tipikus tünetei ennek a fejfájás, szédülés és kimerültségérzet. Különösen az idősebb, valamint a szív- és érrendszeri problémákkal küzdő embereket érinthetik ezek a tünetek. Javaslatom: Igyon sok folyadékot! Kerülje el a napsütést a déli órákban!Hűtse le magát

5 Anti-hőség tipp a nyárraHűvös nyári helyek

Lehűlésre vágyik? Nem csak a strand jöhet szóba ...

 

 

 

 

 

 

 

Irány a múzeum

A múzeumok nyáron is remekül klimatizáltak. Az ok: Picasso és társai igazi klíma-dívák, nem kedvelik a hőmérsékletingadozást. A klimatizálás alapszabálya: 20 fok állandó helyiséghőmérséklet. 1-2 fokos kisebb ingadozás tolerálható.

 

 

 

 

 

 

 

Irány a város

Sok bolt és üzlet is kellemesen hűtött - itt maximum a hitelkártya izzik. Tipp: írja fel a divatos kalap beszerzését a bevásárlólistára. Az orvosok azt javasolják, hogy a perzselő nyári melegben kizárólag fejfedővel menjünk ki – a vásárlás a legjobb gyógyszer!

 

 

 

 

 

 

 

Huppanj le a kanapéra

Vegyen fel egy rövidnadrágot és egyszerűen csak dőljön le a kanpéra. Nem vicc, hűtse le magát! Élvezze a meglévő hűtőberendezése nyújtotta előnyöket vagy nézze át hűtésre is alkalmas hőszivattyús termékkínálatunkat. 


STIEBEL ELTRON nyári tipp: hűtsön hőszivattyús készülékkel

Hűvös a pincéből: A WPF cool talajszondás hőszivattyú egyike a piacon lévő leghatékonyabb hőszivattyús berendezéseknek. A WPF cool készülék rendkívül hatékonyan biztosítja lakása kellemes klímáját a forró hónapokban is. A hűtéshez használt energiát közvetlenül a talajból nyeri. És persze fűteni is tud.

Fedezze fel a WPF cool minden előnyét!